Laat je vandaag niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten! Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een kant-en-klare currypasta, moet je zelf even wat specerijen en smaakmakers gebruiken. In mijn geval – ik heb een voorraad kruiden en specerijen waar de gemiddelde toko jaloers op is – had ik alle onderdelen voor deze vegetarische curry al in huis. Het zijn ook allemaal vrij standaard spulletjes, wellicht met uitzondering van de tamarindepasta (verkrijgbaar in elke toko, maar ook in de goed gesorteerde supermarkt).

vegalicious-curry-met-eierenHet recept komt uit “Vegalicious” van Alice Hart (Uitgeverij Terra) en het heeft de hooggespannen verwachtingen over dit boek méér dan waargemaakt! Deze curry is zoet, zuur en pittig tegelijk. Top!

Ingrediënten (4 personen)

3 tomaten
1 eetlepel plantaardige olie
4 gesnipperde sjalotjes
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
4 cm verse gemberwortel, fijngehakt of geraspt
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
½ theelepel kurkumapoeder
1 eetlepel sambal oelek (of sambal badjak, zoals ik gebruikte)
4 dl kokosmelk
2 eetlepels tamarindepasta
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 flinke mespunt zout
8 hardgekookte eieren (7-8 minuten), gepeld
2 eetlepels gebakken uitjes (Conimex)

Bereidingswijze

vegalicious-curry-met-eieren_2

  • Ontvel de tomaten door ze met een scherp mes kruiselings in te snijden en circa 30 seconden in kokend water te dompelen. Koel ze dan af met koud water en verwijder het velletje. Snijd de tomaten in grove stukken. Ik liet de stukjes even in een vergiet uitdruipen, om wat overtollig vocht kwijt te raken.
  • Verwarm de olie in een grote wok en fruit hierin kort (ongeveer een minuut) de sjalotjes, de knoflook en de gember. Voeg dan de specerijen toe: koriander, komijn en kurkuma, samen met de sambal en de tomaten. Laat dit alles een paar minuten meebakken.
  • Doe de kokosmelk in de wok en voeg ook de tamarinde, de suiker en het zout toe. Breng de curry aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes bubbelen (de saus wordt dan wat dikker).
  • Leg de gepelde eieren in de curry en laat deze nog een paar minuten meesudderen om ze te verwarmen.
  • Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer met bv. zilvervliesrijst en een frisse komkommersalade.

Een reactie op “Vegalicious curry met eieren

  1. Johanna zegt:

    Door de twee eetlepels tamarinde is deze curry heel zuur. Niet lekker. Ik zou de tamarinde weglaten of maar een theelepel toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *