harissa-zalm-met-citroen-spinaziecouscous

Het nieuwe boek van Donna Hay is uit! Dat zal voor de meeste mensen geen interessante mededeling zijn, maar voor mij ligt dat anders. Ik kook namelijk enorm graag uit haar boeken en kijk reikhalzend uit naar iedere publicatie. De jongste spruit heet “Fast, fresh, simple” (Uitgeverij Van Dishoeck) en is – in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden – gewoon in het Nederlands vertaald.

Het is weer een heerlijk Donna Hay-boek geworden: vol met eenvoudige, frisse gerechten en mooie fotografie (het oog wil uiteindelijk ook wat). Het boek lag amper in de winkel, of ik kookte dit gerecht er al uit: zalmfilet met harissa en een couscous met citroen en wilde spinazie. Top!

Ingrediënten (2 personen)

2 zalmfilets van 175 gram per stuk
1 eetlepel harissa
1 eetlepel olijfolie
200 gr couscous
2 theelepels fijngeraspte citroenschil
2 eetlepels citroensap
375 ml kippenbouillon
225 gr wilde spinazie, steeltjes verwijderd, in dunne reepjes
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

harissa-zalm-met-citroen-spinaziecouscous_2

  • Neem een grote kom en doe hier de couscous in, samen met de citroenrasp, het citroensap en wat zout en peper.
  • Giet de hete kippenbouillon erover en dek de kom af met plastic- of aluminiumfolie. Laat dit 5 minuten staan, tot de kippenbouillon vrijwel geheel is opgenomen door de couscous.
  • Roer de spinaziereepjes erdoor, dek opnieuw af met het folie en laat het geheel nog 2 minuten staan.
  • Bestrijk de zalm met de harissa (op de huidloze kant). Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de zalmfilets op matig vuur – 5 minuten op de huidzijde en daarna nog 1 minuut op de harissazijde. Serveer de zalm met de couscous en garneer met partjes citroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *