Een eenvoudige en heerlijke lasagneschotel – precies wat het boek “Lekker & simpel” van Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie belooft!

Trouwe lezers van dit blog weten dat ik fotografie een uitdaging vind. Als ik nu kijk naar oude posten, dan denk ik (lekker zelfingenomen) dat ik behoorlijk heb bijgeleerd, maar als er één gerecht moeilijk te fotograferen is (voor mij) dan is het lasagne. Daarom moet ik het even benadrukken: ook al ziet het er allemaal niet bijster smakelijk en fraai uit – deze lasagne is heerlijk!

Ingrediënten

Lasagne met gerookte kip en pesto1 eetlepel olijfolie
2 rode paprika’s, in kleine blokjes
2 lente-uitjes, in dunne ringen
bakje (250 gr) cherrytomaten, gehalveerd
2 gerookte kipfilets, in kleine blokjes
3 eetlepels pesto
3 eetlepels mascarpone
50 gr roomboter
50 gr bloem
500 ml halfvolle melk
50 gr + 50 gr geraspte Goudse kaas
1 pakje (250 gr) verse lasagnebladen
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en beboter een ovenschaal.
  • Giet de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de paprika en de lente-ui aan. Doe na ongeveer 5 minuten de gehalveerde tomaatjes erbij en bak deze 2-3 minuten mee. Voeg dan de stukjes kip, pesto en mascarpone toe. Breng op smaak met (weinig) zout en peper, laat alles goed warm worden en zet dan het vuur uit.
  • Neem een klein pannetje om de bechamelsaus te maken: laat de boter smelten en roer met een garde de bloem erdoor. Blijf gedurende 2-3 minuten flink roeren, zodat de bloem gaar wordt. Giet dan in delen de melk erbij en blijf roeren met de garde. Breng de saus even aan de kook en draai dan het vuur uit. Doe er 50 gr geraspte kaas bij en vermeng goed.
  • Nu kun je beginnen met het opbouwen van de lasagne: bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen, dan een laagje paprika-kipsaus, dan weer lasagnebladen, weer een laagjes saus. Eindig met een laagje lasagnebladen en verdeel uiteindelijk de bechamelsaus hierover. Strooi de resterende 50 gr geraspte kaas over de bechamel.
  • Bak de lasagne 30 minuten in de oven en serveer direct.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *