Vorige week was onbeschrijflijk saai. Het goede voornemen is dus om het deze week voortvarender aan te pakken. Of het lukt?

Maandag

Vandaag geniet ik: er zijn veel bestellingen en ik ben bijna de hele dag daarmee bezig. Pas tegen het einde van de middag publiceer ik het dagboek van de vorige week. Koken doe ik niet: ik maak een soort pita-pizza’s. Dat zijn pitabroodjes die ik besmeer met tomatentapenade en vervolgens beleg met mozzarella. Even in de oven, een paar blaadjes verse basilicum erop… en klaar!
’s Avonds voer ik niets meer uit en zit ik de hele avond te lezen.

De week van Riejanne 34

Dinsdag

De dag begint uiteraard opnieuw met het inpakken van bestellingen en daarna maak (en publiceer) ik de blogpost over Donna Hay’s pasta met broodkruim (en spekjes en gedroogde tomaat). Bovendien begin ik vandaag met het publiceren van nieuwe, Engelstalige boeken van de Spaanse uitgever Montagud Editores. Zij hebben vooral veel boeken van (Spaanse) sterrenchefs in hun fonds (o.a. van Jordi Roca, Quique Dacosta, Joan Roca en Oriol Balaguer) en die zijn vanaf nu via Cook & Book te bestellen!
Voor het avondeten maak ik een gerecht dat eigenlijk een ontbijt is: shakshuka – maar ik maak de Joodse variant en dan heet het ‘sjaksjoeka’ 😉 Het smaakt heerlijk, maar de saus is te dun (had ik het maar laten inkoken) – dus in deze hoedanigheid kan het recept niet op dit blog. Binnenkort opnieuw maken!

De week van Riejanne 34

Woensdag

Ik probeer altijd alle bestellingen op woensdag te laten bezorgen en dat lukt deze keer goed – 4 keer komt er een vrachtwagen(tje) voorrijden. Tussen het uitpakken van de dozen door publiceer ik de top 10 en ook het recept van de heerlijke bladerdeegtaartjes met geroosterde groenten en feta van Yotam Ottolenghi. Aan het einde van de middag komt vriendinnetje Judith langs om een aantal boeken uit te zoeken. Voor haar ‘housewarming party’ gaat ze maar liefst 10 (!) taarten bakken en ze heeft hiervoor inspiratie nodig…
Het is al aan de late kant en van koken komt niets meer terecht: pizza!

De week van Riejanne 34

Donderdag

Vandaag ben ik vooral druk met het toevoegen van boeken aan de webshop. Het overzicht van de nieuwe boeken wordt gepubliceerd, ik verzorg de bestellingen en ik doe vooral veel achter-de-schermen werk. ’s Middags komt dan het goede nieuws van de sitebouwer: de Instagram-feed doet het!
Het eten bestaat uit een pasta met salami, mijn home-roasted tomaten en veel blaadjes basilicum. Supersimpel, binnen een kwartier op tafel en vooral: lékker!!

De week van Riejanne 34

Vrijdag

Ook vandaag is er weer overleg met Roquin, mijn internetbureau. De nieuwe Instagram-feed is heel zichtbaar, maar er wordt aan nog een paar dingetjes gewerkt – sommige daarvan kunnen jullie zien, sommige zijn alleen bedoeld om mij het leven makkelijker te maken (gááp, hoe zwaar heb ik het?). Vandaag publiceer ik ook de blogpost over mijn Indonesische pitabroodjes met snijboon en taugé.
Over die Instagram-feed: een tijdje geleden heb ik – in het geniep – de hashtag #welovehomechefs aangemaakt. Not kidding, maar die bestond niet. Ik heb deze gekoppeld aan een aantal foto’s op mijn Instagram-account en de feed op die hashtag is nu zichtbaar op de homepage (onderaan).
Uiteraard kan iedereen #welovehomechefs gebruiken en ik zou het super vinden als iedereen dat ook zou doen! Heb je een fraaie en lekkere creatie gekookt of gebakken, maak er dan een foto van! Zet ‘m op Instagram, hang de hashtag eraan, vermeld ook even uit welk kookboek het gerecht komt en je zult zien dat jouw foto op de site van Cook & Book verschijnt. Bovendien: aan het einde van elke maand kies ik de leukste/mooiste/origineelste foto uit en de maker daarvan krijgt een klein cadeautje. Hoe leuk is dat?!
Het eten is simpel: doperwten uit een pot, gebakken krieltjes en runderreepjes. ’s Avonds wil ik gaan tennissen, maar dat gaat niet door omdat alle banen weer eens bezet zijn vanwege een toernooi. Grrrr….

Zaterdag

Na de ochtendwandeling met de hond slinger ik de laptop aan en werk ik een paar uur. De laptop zorgt in toenemende mate voor ergernis en frustratie en ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat ik zeer binnenkort de portemonnee zal moeten trekken voor een nieuwe. ’s Middags komt een vriendinnetje op bezoek en daarna maak ik een pizza met ui, aardappel, rozemarijn, tijm en Parmezaanse kaas.

De week van Riejanne 34

Zondag

Opnieuw een lange ochtendwandeling met de hond, ditmaal op de Loenermark. Ik maak er verder een luie zondag van: lezen, tv kijken, koken (gevulde paprika’s) en niksen…

De week van Riejanne 34

Nou, het is dus niet gelukt met die ‘voortvarende week’. Jammer dan… luieren mag ook wel eens. Eens kijken hoe de aankomende week gaat. I’ll keep you posted!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *