De week van de afspraken die niet doorgaan, neushappers en chocoladetruffels…

Maandag

Vandaag is een beetje spannend: het is de eerste dag dat webwinkelhond Djeco geen pijnstillers meer krijgt voor z’n hernia. Voorlopig lijkt alles goed, zelfs uitstekend met hem te gaan! Qua werk is het een typische maandag: bestellingen inpakken, blogpost met het dagboek van de vorige week en toevoegen van boeken.
Voor het avondeten hoef ik me niet druk te maken: ik had zondag een enorme lading honing-sojakip gemaakt en daar eet ik vanavond de restjes van op.

Dinsdag

Na de korte ochtendwandeling (ik neem geen risico’s met het hondenruggetje) ga ik aan de slag met de bestellingen, het toevoegen van boeken en het voorbereiden van blogs. Vandaag komt het blog over de gegratineerde rijst met andijvie en gekarameliseerde uien online.
Het avondeten is een herhaling van een paar weken geleden: pasta met salsiccia en tomatensaus. Ik gebruik deze keer echter geen gepelde tomaten uit blik, maar m’n voorraadje zelf-geroosterde tomaten. ’s Avonds tref ik de eerste voorbereidingen voor chocoladetruffels….

De week van Riejanne 32 2017

Woensdag

Vandaag komen allerlei leveringen binnen, waaronder de nieuwe boeken. Het is duidelijk nog steeds zomervakantie, dus er zijn deze week maar 3 nieuwe boeken verschenen. Ik verzorg de bestellingen, publiceer de nieuwe boeken, werk de top 10 bij en plaats de blogpost over Jamie Olivers pasta met wilde paddenstoelen.
Het avondeten is m’n gebruikelijke recept in geval van weinig tijd: pizza met aardappel, ui en rozemarijn. Direct na het eten vertrek ik naar de tennisbaan, waar ik voor het eerst in lange tijd weer eens tegen een bal mep.

Donderdag

Het hondenruggetje doet het nog steeds uitstekend en dus durf ik het aan om vandaag een iets langer rondje te lopen. Het gaat goed! Djeco lijkt geen pijn te hebben, is goedgemutst en heeft er zin in! Hoewel… in een buitengewoon venijnige bui bijt hij de buurhond (4x zo groot en 5x zo zwaar) in z’n neus. Die buurhond stond ‘m ook uit te dagen, maar voor bijtacties is geen enkel geldig excuus te vinden. Djeco krijgt een donderpreek en wordt daarna faliekant genegeerd. Ik koop bij de dierenwinkel de grootste floss die ze hebben en ga daarmee op ziekenbezoek bij de buurhond – die gelukkig niet al te veel last heeft van z’n neus, maar zich direct vol enthousiasme op z’n nieuwe floss stort.
Tussen Cook & Book (weekoverzicht nieuwe boeken) en de hondenperikelen door, maak ik een enorme pan slowcooked bolognesesaus – en maak ik de truffels af! ’s Avonds komt namelijk een vriendinnetje eten en zij fungeert graag als proefkonijn…

De week van Riejanne 32 2017

De week van Riejanne 32 2017

Vrijdag

De verstandhouding tussen Djeco en ondergetekende is nog steeds buitengewoon koel en de neusbijter moet zich dan ook tevreden stellen met een korte wandeling. Hierna stap ik in de auto om boeken af te leveren bij Franske van Bakkerij Tom van Otterloo, bedoeld voor hun winkel in de Graaf Lodewijkstraat in Arnhem.
Weer terug in het hoofdkwartier ga ik aan de slag met de bestellingen, de inkoopfacturen en de betalingen – een typische vrijdag. Plus: het blog over de honing-sojakip verschijnt online.
Er is nog veel bolognese over, dus die verschijnt vanavond opnieuw op tafel (uiteraard mét pasta) en ik krijg een klein emmertje sperziebonen uit de moestuin van de buren. Heerlijk!

Zaterdag

Oorspronkelijk stond deze dag behoorlijk volgepland, maar alle plannen zijn gewijzigd. Opeens een hele vrije dag! Geen probleem: ik benut ‘m om te wandelen met de hond, behoorlijk wat uren te werken aan de webshop en ik ga ook even boodschappen doen. ’s Avonds maak ik een recept van Yotam Ottolenghi (bladerdeegtaartjes met geroosterde groenten en feta), waarbij ik – zoals altijd met Ottolenghi – toch meer tijd kwijt ben dan gepland. Daarna kruip ik met een goed boek op de bank.

De week van Riejanne 32 2017

Zondag

Omdat ik gisteren de halve dag gewerkt heb, besluit ik om het er vandaag van te nemen. Dat doe ik tegenwoordig wel vaker op zondag, en dat bevalt heel goed 😉
Behalve wandelingen met de hond, luieren en lezen doe ik niet veel. Ik kom alleen nog in actie om een soort Pad Thai-variatie te maken met kip, spinazie en rijstnoedels en die blijkt enorm lekker! Zó lekker, dat ik overweeg om er een apart blog aan te wijden…

De week van Riejanne 32 2017

Aankomende week hoop ik een beetje te kunnen genieten van het mooie weer – als dat er tenminste komt. Er staan een paar afspraken in de agenda en volgende week zal ik jullie vertellen of die ook daadwerkelijk zijn doorgegaan!

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *