Deze week voel ik me gelukkig weer oké, en dat zie je direct terug: ik ben een stuk actiever! Qua werk, qua uitstapjes en qua moestuinplannen…

Maandag

Ondanks de zomervakantie, begint deze week met een groot aantal bestellingen. Fantastisch, daar word ik blij van! Het grootste deel van de dag ben ik dan ook daar mee bezig, maar tussendoor plaats ik mijn verslag van week 30. Het avondeten is een experiment: een rijstschotel met gekarameliseerde uien, andijvie en veel kaas. Het blijkt een succes! Binnenkort dus op dit blog terug te vinden!

De week van Riejanne 31 2017

Dinsdag

Het is een beetje een suffige dag, of misschien ben ik zelf gewoon een beetje suffig. In elk geval: ik werk gewoon (bestellingen, nieuwe boeken toevoegen, blogpost over moussaka), maar het is allemaal weinig opwindend. Ook het avondeten is niet spannend (maar nog steeds heel lekker!): een restje van de rijst met andijvie van gisteren.

Woensdag

Ik maak ’s morgens gauw de bestellingen klaar, want aan het einde van de ochtend komt vriendinnetje Alien op bezoek! We kletsen een paar uur lekker bij – zo gezellig! ’s Middags moet ik dan weer snel aan de slag, want tussendoor zijn er nieuwe boeken afgeleverd en die moeten zo snel mogelijk online (maar het is natuurlijk nog steeds hartje zomer, dus het zijn er niet zo veel). Op het blog verschijnt vandaag de varkenshaas in honijn-tijmmarinade, een recept dat ik zeker nog eens opnieuw ga maken.
M’n tennisafspraak gaat weer niet door: er is een toernooi dat alle banen in beslag neemt. Dan maar de keuken in: pasta met paddenstoelen en tijm, een recept van Jamie Oliver. Binnenkort in dit theater!

De week van Riejanne 31 2017

Donderdag

Vandaag zet ik de laatste puntjes op de i voor de nieuwe boeken en kan ik het weekoverzicht publiceren. Verder ben ik vandaag gewoon bezig met de bestellingen en publiceer ik het blog over Nigel Slater’s tortillagratin met bruine bonen en chorizo.
Aan het einde van de middag vertrek ik naar Arnhem, waar ik heb afgesproken met vriendinnetje Kyonne. We eten – zoals gebruikelijk – bij ‘Graaf Otto’ en dat is weer heerlijk!

De week van Riejanne 31 2017

Vrijdag

Naast de bestellingen en de blogpost (vandaag: chocoladekoekjes), doe ik de gebruikelijke vrijdagklussen: inkoopfacturen, betalingen en voorraadoverzichten bijwerken. Het is allemaal niet erg noemenswaardig, maar ik krijg vandaag heel veel gedaan!
’s Avonds ga ik uit eten met vriendinnetje Petra bij restaurant ‘De Korenmolen’. Petra is mijn oudste vriendinnetje – wij kennen elkaar al 44 jaar! (nu ik dit schrijf, voel ik me echt stokoud…)

De week van Riejanne 31 2017

Zaterdag

Na de boodschappen en de ochtendwandeling (die weer steeds langer wordt, want met het herniaruggetje van Djeco gaat het steeds beter) ga ik in de tuin aan het werk. Ik heb namelijk een project: Project Moestuin! Ik heb een vrij ruime tuin, met helemaal achterin een garage. Naast die garage ligt een strook van ongeveer 2 x 7 meter grond. Dit stukje wordt nu nergens voor gebruikt en ligt helemaal uit het zicht. De bedoeling is om daar een kleine moestuin aan te leggen, maar omdat het nogal beschut ligt ga ik op zoek naar groenten die behoorlijk wat schaduw kunnen verdragen. Maar eerst moet het stukje grond worden vrijgemaakt van onkruid en tegels – en daar maak ik vandaag een start mee! Wordt vervolgd…

Na de moestuin is Cook & Book aan de beurt en ik maak een top 5 met boeken (die nog moeten verschijnen) waar ik me het meest op verheug. Dat betekent natuurlijk dat ik ook die boeken nog moet aanmaken en dus is deze klus veel omvangrijker dan me eigenlijk lief is op een zaterdag… Maar het lukt en het stuk komt vandaag online!
En dan… is de koek op. Ik val in slaap op de bank en heb totaal geen zin meer om in actie te komen. We halen Chinees en ik doe he-le-maal niets meer.

Zondag

Ik ben weer fris en fruitig en vind dat ik vandaag een vrije dag heb verdiend. Op het programma: wandelen met Djeco, lekker lezen, een beetje kokkerellen (Aziatische kip van Bill Granger – my dear, da’s lekker!) en verder gewoon een beetje aanrommelen. Topzondag!

De week van Riejanne 31 2017

Voor de aankomende week heb ik geen hele grote plannen. Ik wil wat achterstanden wegwerken bij Cook & Book, wat administratie doen (zodat daar geen nieuwe achterstanden ontstaan) en ik heb wat eetafspraken. Volgende week vertel ik er alles over!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *