Salsiccia is een Italiaanse, gekruide worst die je in dit gerecht uit z’n velletje haalt. Tomaten erbij, beetje witte wijn en pasta en huppekee: je supersimpele pasta met salsiccia en tomatensaus staat op tafel!

Vorige week was ik even bij Slagerij Putman om de kwartaalboeken te brengen en toen nam ik (onder andere) Italiaanse worstjes mee. De kwartaalboeken zijn namelijk de vakantiekookboeken van Onno Kleyn en in de Italië-versie had ik een recept gezien dat me wel aanstond. Heel erg eenvoudig om te maken en zó boordevol smaak!

Het recept komt dus uit “Vakantiekookboek Italië” van Onno Kleyn (Nijgh & Van Ditmar).

Ingrediënten (4 personen)

1 eetlepel olijfolie
1 (rode) ui, in dunne halve manen
3-4 Italiaanse worstjes (salsiccia)
100 ml witte wijn
1 blik gepelde tomaten (400 gr)
350 gr trofie (of een andere korte, gedraaide/geribbelde pastasoort)
3 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Supersimpele pasta met salsiccia en tomatensaus

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, tot de halve ringen een beetje glazig worden.
  • Haal de worst uit het velletje en breek het vlees is stukjes. Doe het worstvlees bij de uien en verdeel het met een houten lepel in zo klein mogelijke stukjes.
  • Als het worstvlees bijna gaar is, kun je de wijn erbij doen. Laat het aan de kook komen en vervolgens vrijwel helemaal inkoken. Daarna kunnen de gepelde tomaten uit blik erbij – en gebruik opnieuw je houten lepel om ook de tomaten te pletten en in kleinere stukjes te verdelen.
  • Laat de saus een kwartier zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook in de tussentijd de pasta (volgens de aanwijzingen op de verpakking) in licht gezouten water. Giet de pasta af en schep de trofie door de saus. Doe de verse tijm erbij, roer snel nog even door en serveer de pasta direct.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *