Ken je Moniek Rump? Moniek maakt hele mooie taarten, waar ik alleen maar verlekkerd naar kan kijken. Soms versiert ze die taarten met (pure) chocoladetruffels – en die bleken nét haalbaar voor mij!

De taarten van Moniek zijn strak, extreem verzorgd en bovendien gemaakt van alleen natuurlijke ingrediënten. Bovendien (en dat kan ik zeggen, want ik heb geproefd): waanzinnig lekker. En het allermooiste is dat iedereen (behalve ik, want ik ben echt té onhandig) deze taarten kan maken.
Die taarten zijn voor mij dus te hoog gegrepen, maar de truffels die ze in haar boek “Taarten in stijl” (Fontaine Uitgevers) beschrijft – die kan ik aan! Ze smaken waanzinnig, zijn heel eenvoudig om te maken en zien er reuze professioneel uit!

Ingrediënten (voor 45 stuks)

340 gr pure chocolade (cacaopercentage > 70%, heel fijngehakt)
240 ml slagroom
2 theelepels fijne kristalsuiker
25 gr ongezouten roomboter
cacaopoeder

Basic pure chocoladetruffels

Bereidingswijze

  • Zorg dat je de chocolade heel fijn hakt. Dat maakt het makkelijker om de chocolade straks te laten smelten. Doe de chocolade in een kom.
  • Verwarm de slagroom, de suiker en de boter in een pannetje op een laag vuur. Roer goed om de suiker te laten oplossen. Laat niet koken!
  • Schenk het roommengsel over de chocolade en roer goed door. Dek de kom af en zet ‘m een nacht in de koelkast.
  • Rol met je handen gelijke bolletjes van het chocolade-roommengsel (ongeveer 12 gr/st) en rol ze door de cacaopoeder. Laat in de koelkast weer stevig worden (en bewaar ze daar ook).

Morgen: witte chocoladetruffels met kokos!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *