De week begint tropisch en eindigt nat… en tussendoor werk ik toch nog best veel, maar spreek ook af met vrienden.

Maandag

Vanwege de hoge temperaturen heb ik een deel van de bestellingen gisteravond al ingepakt – een goed plan! Vandaag houd ik me voornamelijk bezig met het opzetten van blogposten en het maken van pakbonnen en facturen bij de bestellingen. Die administratieve handelingen had ik gisteravond mooi achterwege gelaten…
Ik publiceer het dagboek van week 24 en zet bovendien een nieuwe pagina met zomerse kookboeken uit de Italiaanse keuken online.
Het avondeten bestaat uit een zomerse bulghursalade met limoen, spinazie en ras-el-hanout-kip. Lekker! Die komt binnenkort nog wel op dit blog…

De week van Riejanne 25 / 2017
Bulghursalade met ras-el-hanout kip en spinazie

Dinsdag

Opnieuw een warme dag. ’s Morgens maak ik een extra lange boswandeling met de hond – en de rest van de dag maken we óf hele korte wandelingetjes óf wandelen we niet. De maffe hond ligt veel in de zon te braden en komt vervolgens puffend en hijgend binnen afkoelen.
Ik verzorg uiteraard de bestellingen en publiceer een blogpost over jambalaya. Verder bereid ik al het één en ander voor voor de nieuwe boeken die morgen binnenkomen. Aan het einde van de middag komt een vriendinnetje even gezellig bijkletsen. ’s Avonds stort ik me op de video’s van Foodblogger Pro, waar ik zojuist lid van ben geworden. Ik hoop er wat van op te steken!

Woensdag

Opnieuw een lange ochtendwandeling in het nog koele bos! Daarna (zoals gebruikelijk): bestellingen klaarmaken! Ik probeer altijd geconcentreerd en zonder onderbreking aan dingen te werken, maar bestellingen krijgen altijd voorrang.
Het artikel over mijn niet zo positieve ervaringen met vegan bars verschijnt op de site en natuurlijk plaats ik ook weer de nieuwe top 10. Verder krijg ik vandaag nieuwe boeken binnen en maak ik een begin met het publiceren daarvan.
Het avondeten bestaat uit nasi goreng met satésaus en gefrituurde uitjes. ’s Avonds komen vrienden op bezoek en zitten we nog tot laat buiten.

De week van Riejanne 25 / 2017
Mét satésaus!

Donderdag

Het is vandaag snikheet! Om 8 uur ’s ochtends loop ik in het – helemaal niet koele – bos en dan is het al 25 graden! Ik publiceer het blog over de groene curry met kip en broccoli, pak bestellingen in en ga dan verder met het invoeren van nieuwe boeken.
Tussen de middag, op het heetst van de dag, neem ik een paar uurtjes pauze en klets daarin bij met een vriendinnetje die op bezoek komt. Als ze weer weg is, ga ik nog een paar laatste bestellingen inpakken en tenslotte publiceer ik het overzicht van de nieuwe boeken.
Er komt aan het begin van de avond een klein beetje regen (en nauwelijks onweer, gelukkig) en het koelt een paar graden af – dus ik gooi in het hele huis deuren en ramen open. Heerlijk! Het ‘avondeten’ bestaat uit pitabrood met diverse dips (hummus, knoflooksaus en tomatentapenade). Easy does it…

Vrijdag

Het is nog steeds warm en het moge duidelijk zijn: ik ben daar niet zo goed in. In m’n jonge jaren lag en zat ik graag in de zon, maar tegenwoordig zoek ik altijd een plekje in de schaduw. Voor mij perfect: 23-24 graden Celsius! Jammer dat ik dat niet kan beslissen…
Ik pak de eerste bestellingen in en publiceer dan de blogpost over de geroosterde broccoli met Indiase specerijen. Zó lekker: je kookt de broccoli een paar minuutjes voor, schept de stukjes dan om met Griekse yoghurt en veel specerijen en roostert ze onder de grill…
Het avondeten bestaat uit een surf & turf salade (garnalen en chorizo) met gegrilde groenten.

De week van Riejanne 25 / 2017
Surf & turf salade

Zaterdag

Het is even klaar met de zomer: de hele dag is er een vervelende miezerregen en de temperaturen zijn ook behoorlijk gedaald. Het maakt de hond niet uit en dus maken we een paar lange (bos)wandelingen. Verder maak ik er een heerlijk lui dagje van – alleen aan het einde van de middag werk ik een paar uurtjes aan de administratie. Met het avondeten maak ik het me ook gemakkelijk: restjes van de salade van gisteren.

De week van Riejanne 25 / 2017

De week van Riejanne 25 / 2017
Luie zaterdag

Zondag

Opnieuw een dag met lange wandelingen, maar vandaag ben ik wel meer aan het werk. Ik publiceer de blogpost over de pindakaas-chocolade blokjes en ga verder met de administratie. Mijn voornemen om niet meer in de avonden en in het weekend te werken is mooi, maar niet houdbaar – er is gewoon te veel te doen! Voor het avondeten maak ik een salade met kikkererwten, radijs en tonijn.

De week van Riejanne 25 / 2017
Kikkererwtensalade met radijs en tonijn

Nou, dat was niet zo’n spannende week… en deze week belooft eveneens vrij rustig te worden. Maar je weet het nooit! Tot de volgende keer!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *