Deze pindakaas-chocolade blokjes zijn kinderlijk simpel te maken en zijn machtig, maar verrukkelijk! Wel in de koelkast bewaren…

Je kunt deze zoete hapjes in een siliconenvorm met platte cilindervormpjes maken (dan heten ze ‘pindakaas-chocolade cups‘), maar die heb ik niet. Ik gebruikte een vierkant bakblik van 20 x 20 cm, die ik bekleedde met bakpapier. Hiermee maak je dan dus één groot blok, die je in kleinere stukken snijdt… en dan heten ze ‘pindakaas-chocolade blokjes‘ (bij gebrek aan een betere term).

Het recept komt uit “Pindakaas” van Saskia Lelieveld en Marije Sietsma (Uitgeverij Loopvis) .

Ingrediënten (16 blokjes)

80 gr roomboter
8 digestive biscuits
50 gr poedersuiker
80 gr + 1 eetlepel pindakaas, zonder stukjes
100 gr pure chocolade, in stukjes
16 pinda’s

Pindakaas-chocolade blokjes

Bereidingswijze

  • Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur.
  • Maal de biscuits tot een fijn poeder. Dit kun je in een foodprocessor doen, maar ik gebruikte mijn vijzel en dat ging uitstekend.
  • Doe de biscuitkruimels in een kom, samen met de poedersuiker, 80 gr pindakaas en de gesmolten roomboter. Roer alles tot een gladde massa.
  • Doe de pindakaasmassa in de vorm (siliconen of bakblik, met bakpapier) en strijk de bovenkant met een mes glad.
  • Smelt de chocolade au bain-marie (*) en roer de eetlepel pindakaas erdoor. Giet de chocolade bovenop de pindakaasbodem.
  • Zet de vorm minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven, maar haal ‘m er na 30 minuten uit om de pinda’s in de chocolade te drukken.
  • Als je één grote plak maakt: haal de vorm uit de koelkast en laat 15 minuten staan. Snijd de plak dan met een groot, scherp mes in 16 kleine blokjes.
  • In de koelkast bewaren!

(*) Au bain-marie:
Doe een laagje water in een klein pannetje en breng dit aan de kook. Zet bovenop dit pannetje een (glazen) kom en doe daar de chocolade in. De warmte (ook in de vorm van stoom) van het kokende water zal de chocolade doen smelten. Zorg dat de kom het kokende water niet raakt!

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *