Jullie weten het: ik ben geen vegetariër, geen veganist en ik eet fluitend suikers en koolhydraten. Ieder zijn ding, niet waar? Toch betrapte ik mezelf erop dat ik wel een beetje geringschattend dacht over ietwat ver doorgevoerde plantaardige concepten. In de zin van: dat kán niet lekker zijn.

Toen was ik Portland, waar alles hip & happening is – en waar de vegan leefstijl hoog in het vaandel staat. Een beetje aangestoken hierdoor bedacht ik dat ik het misschien gewoon eens moest proberen. Geef het een kans! Op aanraden van een aantal diehards kocht ik ‘Betsy’s Best Bar None’ – vegan bars (nee: ‘real food bars’) in verschillende smaken. Ik sloeg in m’n enthousiasme direct 4 stuks in: dark chocolate chip, cinnamon cardamom, lemon coconut en savory rosemary.

Beregoed voor je, want er zitten geen gluten in, geen soja, geen noten, geen granen en geen maïs. Uiteraard zijn ze geheel vegan, biologisch, kosher en paleo-vriendelijk. Wat zit er dan wel in? Dit: hennepzaden, pompoenzaden, zonnebloemzaden, chia, lijnzaad en de onvermijdelijke kokosolie. En 300 calorieën per bar van 56 gram.

vegan bars

Proof of the pudding…

… is in the eating. Opeten, dus! Al zagen ze er buiten de verpakking niet zo aantrekkelijk uit.

Goed, ik vond ze…. niet zo lekker. En dat is een enorm understatement. Beter gezegd: ik vond ze ronduit smerig. Zó vies, dat ik de laatste (de rozemarijn) niet eens heb opgegeten. Hoewel ze best licht zoetig zijn (door het gebruik van palmsuiker), kreeg ik ze niet weg. Ik proefde ook nauwelijks smaakverschil tussen de verschillende varianten. Ze zijn taai, klef, muf en ik werd er misselijk van.

Vooroordeel bevestigd, zo denk je dan al snel. Ja, inderdaad. Maar misschien heb ik gewoon de pech gehad om tegen een variant aan te lopen die mij duidelijk niet beviel en zijn er andere bars die ik wél lekker vind. Ik ga het dus een tweede kans geven – maar voorlopig even niet. M’n maag draait zich om bij de gedachte alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *