Een paar weken geleden bracht ik het tijdschrift ‘Bon Appétit’ mee terug vanuit de Verenigde Staten. Daarin stond het recept voor deze geroosterde broccoli met Indiase specerijen. Voor als je een keer iets héél anders wilt doen met het groene broertje van de bloemkool.

Wat me ook heel erg bevalt hieraan: je gebruik niet alleen de roosjes, maar nadrukkelijk ook de stronk. Die moet je eerst schillen en daarna in vrij dunne plakken snijden (ca. 5 mm), want dat deel van de broccoli is nogal stevig. Zo heb je bijna geen afval!

Het recept komt uit ‘Bon Appétit’ (Juni 2017).

Ingrediënten

2 stronken broccoli
125 ml volvette Griekse yoghurt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel grove mosterd
1½ theelepel paprikapoeder
1 theelepel garam masala
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
(zee)zout

Geroosterde broccoli met Indiase specerijen

Bereidingswijze

  • Verdeel de broccoli in grote roosjes. Schil de stronk en snijd ‘m in de lengte in dunne plakken van maximaal 5 mm.
  • Kook de broccoli 2 minuten in een pan met licht gezouten water. Giet het water af en laat de broccoli uitlekken op een schone theedoek. Dep de broccoli rondom goed droog met de theedoek of keukenpapier.
  • Neem een grote schaal en vermeng hierin de yoghurt, de olijfolie, de mosterd, het paprikapoeder, de garam masala, de gemalen komijn en de kurkuma. Doe de broccoli erbij en schep goed om. Breng op smaak met zout.
  • Leg de broccoli op het rooster van de grill (of op een met bakpapier beklede bakplaat) en zet de grill op medium-heet. Grill de broccoli 7-8 minuten en keer de stukken halverwege een keer om. Als er geblakerde plekjes verschijnen kan de broccoli geserveerd worden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *