Er ligt veel werk, maar ik probeer me te houden aan het voornemen om niet meer ’s avonds en in het weekend te werken. Of het lukt…? In ieder geval ben ik een aantal avonden onderweg en doe dan hele leuke dingen!

Maandag

De week begint met het inpakken van de bestellingen van het afgelopen weekend. Bovendien publiceer ik het dagboek van vorige week en probeer ik ook wat andere blogs voor te bereiden. Daar komt niet veel van terecht, want er liggen nog een boel kleine klusjes die ook m’n aandacht vragen.
Ik eet ’s avonds de overgebleven jambalaya uit het weekend op en – hoewel het verleidelijk is om verder te werken – daarna lees ik een stapel kranten en de nieuwe delicious.

Dinsdag

De dinsdag is een beetje een kopie van de maandag. Veel bestellingen (fijn!!), veel kleine klusjes en toch niet het gevoel hebben dat er erg veel vooruitgang in zit. Gelukkig lukt het wel om de blogpost over de sloppy joes te publiceren.
Tussen de middag wandel ik met de hond naar de markt en ik kom met (onder andere) een loeizware watermeloen terug. Je moet wat over hebben voor je fruithapje… ’s Avonds experimenteer ik met geroosterde broccoli met Indiase kruiden en dat blijkt een succes!

De week van Riejanne 24

Woensdag

Vandaag publiceer ik het stuk over de grote pindakaastest en ook de nieuwe top 10 wordt door mij online gezet. Verder ben ik vandaag, zoals altijd op woensdag, vooral druk met het invoeren van de nieuw verschenen kookboeken. Het zijn er opnieuw behoorlijk veel, dus ik krijg het vandaag niet af.
Voor het avondeten val ik terug op een oude favoriet: Bill Granger’s Italiaanse worstjes met rozemarijn en aardappel. Dit is zó makkelijk en zó lekker! Perfect voor een doordeweekse dag. Ik maak het best vaak en elke keer is het een hit!
Omdat m’n tennismaatjes massaal andere verplichtingen hebben, komt de tennisavond te vervallen. Ik werk dus nog even een paar uurtjes door, maar dan herinner ik me het goede voornemen om minder ’s avonds te werken. Dus: laptop uit, wijntje aan!

De week van Riejanne 24

Donderdag

Ik baal er enorm van, maar het is dus niet gelukt om voor vandaag een nieuwe blogpost te fabriceren. De wereld vergaat natuurlijk niet, maar het streven is wel om elke dag iets nieuws op het blog te hebben. Aan de andere kant moet ik niet zeuren, want ik heb het gewoon te druk gehad met bestellingen, dus da’s alleen maar positief! Normaal gesproken zou ik ’s avonds dan hebben doorgewerkt om tóch die post klaar te maken, maar dat mag ik dus niet meer van mezelf…
Vandaag ga ik verder met het toevoegen van de nieuwe boeken en aan het einde van de middag kan ik toch nog íets publiceren: het boekenoverzicht! Daarna stap ik in de auto en lever 2 dozen met boeken af bij Martine van Avalon Wijn & Spijs in De Steeg. Voortaan is een deel van de Cook & Book-collectie daar te koop! Daarna rijd ik door naar de kapper in m’n oude buurt in Arnhem, maak even een praatje met m’n ex-buurtjes en ga dan lekker eten met Kyonne op het terras van Graaf Otto. So good to be back! En (ook fijn): zij heeft mijn certificaat van de cursus Foodjournalistiek (in fijne Elle Eten-goodie bag) bij zich!

De week van Riejanne 24

De week van Riejanne 24

Vrijdag

De vrijdag begint met een prettig aantal bestellingen, waar ik het grootste deel van de ochtend zoet mee ben. Daarna schrijf en publiceer ik een blog over Avalon en verricht ik de wekelijkse betalingen. ’s Avonds ga ik met een vriendinnetje naar foodfestival ‘Arnhem op rolletjes’. En dan nu de tip van Riejanne: als je deze zomer naar een foodfestival gaat, kijk dan of je de truck van ‘Brothers in the Hood’ kunt vinden. Zo ja, bestel dan de burger met gekonfijte eend, gekarameliseerde rode uien en truffelmayo… geweldig! Ziet er misschien niet spectaculair uit, smaakt wel zo.

De week van Riejanne 24

Zaterdag

Djeco is vandaag jarig! De kleine snuffel is alweer 10 jaar jong! Ik zing voor hem (hij kijkt me aan alsof ik niet goed bij m’n hoofd ben – en dat klopt waarschijnlijk), er zijn speeltjes in cadeauverpakking en er zijn Bossche bollen (voor de mensen) en plakjes leverworst (voor de jarige). Verder vieren we deze mijlpaal met Djeco’s grootste hobby: veel wandelen….
Tussendoor doe ik boodschappen, werk een beetje, experimenteer wat in de keuken en daarna ga ik naar niet één, maar twee examenfeestjes. Toch ben ik op tijd terug voor een lange avondwandeling.

Zondag

Opnieuw starten we de dag met een lange ochtendwandeling – en Djeco plonst er vrolijk op los in de vijver midden in het bos! De rest van de dag is een beetje van alles wat: lezen, koken, tuinieren en een beetje werken.
Het avondeten is een recept van Uit Pauline’s Keuken: groene curry met broccoli. Erg lekker! Na het eten ga ik bestellingen inpakken – morgen overdag gaat het namelijk bloedheet worden in de Cook & Book bedrijfsruimte, vooral bij de inpaktafel. Nu kan ik een deel van de bestellingen in relatieve koelte inpakken.

De week van Riejanne 24

De week van Riejanne 24

Volgende week is het rustig qua afspraken en verplichtingen – en het blijft mooi weer! Heerlijk… lekker in m’n eigen tempo een beetje rondscharrelen. Je hoort er volgende week meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *