Eerst een paar dagen stevig doorwerken en daarna een mini-break in Portland!

Maandag

Een vrij standaard maandag: alle bestellingen van het weekend moeten worden klaargemaakt en gaan de deur uit, ik werk aan blogposten en ik publiceer het wekelijkse dagboek. Dat moet trouwens allemaal even wachten, want ik ga eerst met de hond naar de dierenarts voor z’n jaarlijkse prikje. Doodsbang as usual, maar van het prikje merkt hij niets. Qua eten is het ook al niet opwindend: m’n favoriete hummus met pitabrood.

Dinsdag

Na de ochtendwandeling stap ik in de auto om naar De Steeg te gaan, waar ik een afspraak heb met Martine van Avalon Wijn & Spijs. We praten over de mogelijkheid om Cook & Book boeken bij Avalon te plaatsen en welke boeken daarvoor het meest geschikt zouden zijn.
Ik publiceer de blogpost over iced latte en ga daarna verder met de bestellingen. ’s Middags werk ik vanuit het kantoor van Gert-Jan (m’n neefje, hij heeft een makelaarskantoor iets verderop) en bereid ik de publicatie van nieuwe boeken voor.
Het avondeten is een chili con carne met allerlei restjes uit de koelkast. Die moet namelijk leeg…

De week van Riejanne 22 2017
Chili con carne

Woensdag

De koerier komt m’n bestelling bij het Centraal Boekhuis brengen en ik ben de hele dag razend druk met het publiceren van zoveel mogelijk nieuwe boeken. Juist deze week komen er heel veel nieuwe uit, dus dit lukt maar voor een deel. Jammer, de rest zal even moeten wachten!
Ik publiceer wel de nieuwe top 10 en – aan het einde van de middag – een bericht over tijdelijk gewijzigde levertijden. Ik ga namelijk morgenochtend op pad en maak er een lang Pinksterweekend van…
Het avondeten bestaat uit een restje chili con carne. Daarna ga ik tennissen, nog een paar last-minute bestellingen inpakken en wat spulletjes in m’n koffer gooien.

Donderdag

Om 4 uur gaat de wekker… oei! Ik drink een sterke koffie, maak een kort rondje met de hond (m’n broer zorgt de komende dagen voor hem) en stap dan in de auto om naar Schiphol te rijden. Ik ga namelijk om 10.00 met KLM / Delta Airlines naar Portland (Oregon) in de Verenigde Staten. Voor 4 dagen… Ja, gekkenwerk, maar ik vind dat het nodig is, want ik heb m’n vrienden die daar wonen al veel te lang niet gezien.
Na een (niet noemenswaardig) ontbijt op Schiphol, blijkt het eten in het vliegtuig een stuk beter. Het is desondanks een lange zit: ruim 10 uur. In de tussentijd is het bericht over de one-pot pasta online gekomen, want hé: de zaken moeten natuurlijk wel gewoon doorgaan.
Na de landing en alle formaliteiten word ik opgehaald door m’n vrienden M & M. Zó fijn om ze weer te zien! Op weg naar hun huis stoppen we bij een foodcart (da’s een foodtruck op een vaste plek) en halen we een bowl met lekkere rijst, bonen, salsa, kaas, koriander en peperige saus – om je vingers bij op te eten!
Het is in Portland 9 uur vroeger, dus we hebben de hele middag en avond nog voor ons. We relaxen een beetje in hun appartement, doen wat sightseeing op Mount Tabor, bekijken een aantal kunstgalerieën die een open avond hebben en gaan uiteindelijk eten bij Irving St. Kitchen. Geweldig eten, mooie plek… (we starten met een charcuterie board en delen daarna gravad lax, een bibb wedge met blauwe kaasdressing (en met in honing gekarameliseerde bacon – wow!!) en meatballs… jum!)
Daarna is de koek he-le-maal op. Het is 22 uur als ik in bed lig – 7 uur vrijdagochtend in Nederland.

De week van Riejanne 22 2017
De big bowl van Whole Bowls
De week van Riejanne 22 2017
Gehaktballen van Irvin St. Kitchen

Vrijdag

Vannacht is het bericht over deze flash visit to Portland online gekomen en als ik wakker word zijn er al veel reacties. Leuk, dank allemaal!
In de ochtend gaan we naar Lake Oswego, een voorstadje van Portland. Het is suburbia, maar prachtig gelegen aan het meer. Het is ook de plek waar M & M vroeger woonden, maar waar ze het uiteindelijk te stil en te rustig vonden.
Hierna gaan we allemaal een paar uur werken en dat geeft mij de gelegenheid om de het overzicht van de nieuw gepubliceerde boeken te maken. Lunch is pho (met rundvlees) en spring rolls bij Pho Van Fresh, om de hoek. Vervolgens hebben we een koffie afspraak met een vriendin van M. en op de weg terug naar huis haal ik wat boodschappen bij de biologische supermarkt.
Ik kook het avondeten, dat wil zeggen: M. bedient de barbecue en grilt de kipfilets. Die komen uiteindelijk bovenop een pasta alfredo met peultjes: een roomsaus met heel veel geraspte Parmezaanse kaas (recept volgt). We kunnen buiten eten want de temperaturen zijn vandaag heel aangenaam.

De week van Riejanne 22 2017
Pho met rundvlees
De week van Riejanne 22 2017
Must-have

 

De week van Riejanne 22 2017
Pasta alfredo met kip en peultjes (+ salade)

Zaterdag

We zijn op tijd op pad, want we gaan de naar de farmers market. Daar halen we wat boodschappen en ontbijten er met een breakfast burrito. Vervolgens verlaten we de stad en rijden naar het wijndomein Bergstöm in Newberg. In de VS bestaat de mogelijkheid om lid te worden van een wijndomein – je betaalt dan een jaarlijkse bijdrage en daar staat tegenover dat er een aantal keer per jaar een wijnpakket voor je klaarstaat en je aanvullende flessen met korting kunt komen. Ook kun je diverse keren gratis (of voor een gereduceerde prijs) komen proeven… en dat is dus exact wat we doen!
Op de terugweg stoppen we voor crêpes bij een foodcart en ’s avonds gaan we uit eten bij Laurelhurst Market, waar ik (opnieuw) een plank charcuterie, gefrituurde oesters en een absoluut fantastische steak eet. Na het eten wandelen we de stad in om nog een deel van de Starlight Parade op te vangen. Het is een buitengewoon Amerikaanse optocht, met veel bands, cheerleaders en zwaaiende mensen en ik word er heel vrolijk van!

De week van Riejanne 22 2017
Farmers market
De week van Riejanne 22 2017
Hangar steak met chimichurro en ingemaakte ui

Zondag

Het zit er al weer op. We ontbijten samen en daarna ga ik naar het vliegveld en stap op de Deltavlucht naar Amsterdam (en deze keer is het eten aan boord dramatisch slecht). Het was fantastisch en natuurlijk veel te kort!

De week van Riejanne 22 2017
Portland PDX Airport

Vanwege het tijdsverschil (9 uur) is het al maandagochtend als ik hier land. De maandag is nog een beetje vrij (2e Pinksterdag), daarna ga ik me weer volledig op Cook & Book storten! Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *