Op het moment dat dit bericht op de site verschijnt, zit ik op een ander continent. Ik piep er namelijk even een paar daagjes tussenuit! Bestemming: Portland, Oregon. Voor een flash visit!

Mensen die mij kennen weten dat ik al vaak in Portland ben geweest. Vroeger (zo’n beetje in een vorig leven) kwam ik er voor m’n werk, maar ik reisde er ook vaker naar toe om m’n vriendinnetje M. te bezoeken. Ik denk dat dit m’n 6e reis naar PDX is, maar het kan ook de 7e zijn 😉
Vriendin M. is Deens, maar woont inmiddels vele jaren in Portland. We zien elkaar dus niet zo heel veel, maar skypen elke week! De laatste keer dat we elkaar zagen was ruim een jaar geleden, toen ze bij mij logeerde in Arnhem. Nu ben ik dus bij haar… en ze wist niet dat ik zou komen!

Surprise

Dit hele korte reisje (ik land maandagochtend alweer in Amsterdam) heb ik bekokstoofd met Mo., haar man. Ik ben er dus maar een paar dagen, maar ik hoop dat we toch weer even helemaal kunnen bijkletsen. Skype is een fantastische tool, maar het kan natuurlijk nooit de plek innemen van een bezoekje!

Plannen

Plannen zijn er niet. We zijn ook meer van de spontane acties, dus ik zie het allemaal wel. Portland is fantastisch en ze wonen midden in de stad, dus ik ga me hoe dan ook vermaken. De slogan ter plaatse is “Keep Portland weird” en dat is precies het leuke aan de stad. Het is er groen, de mensen zijn een beetje hippie en ook een beetje hipster en er is een collectieve obsessie met wijn en koffie. Een stad naar m’n hart!

Portland
Portland, Hawthorne Bridge

Food

Natuurlijk zal eten en drinken een belangrijke plaats innemen op dit reisje. Dat is niet alleen omdat ik de hele dag aan eten denk – M. en Mo. zijn nét zo! Ongetwijfeld zal ik dus nog berichten over dit bezoek, maar eerst… maximaal genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *