Kinderlijk eenvoudig en oh zo lekker bij warm weer: iced latte! Deze verkoelende opkikker staat echt in een handomdraai voor je neus – lees hier hoe je dat doet.

Er zit geen enkele logica in, maar zo zit het: ik drink mijn koffie het liefst donkerzwart. Zo sterk mogelijk. Er mag geen suiker en al helemaal geen melk bij in de buurt komen. En warm, heel warm.
Maar dan komen de temperaturen boven 25 graden Celsius en ineens heb ik zin in ijskoffie. Maar simpelweg ijsklontjes in de espresso gooien vind ik niet lekker. Nee, dan moet er ineens melk in – en daar hoort dan ook suiker bij. Snap je? Nou, ik niet!

Hoe dan ook: maak je ijskoffie zoals jij ‘m wilt. Ik laat onderstaand zien hoe ik het aanpak en geloof me: dit is een behoorlijk verslavend drankje. Ik maak ‘m met suikersiroop die ik vrijwel standaard in de koelkast heb staan om cocktails mee te maken (je vindt het recept voor suikersiroop dan ook hier, bij het recept voor espresso-martini). Door siroop te gebruiken vermijd je het probleem dat suiker nu eenmaal slecht oplost in koude dranken (maar je kunt de suiker natuurlijk prima eerst in de hete espresso doen). Ben je echt lekker op dreef, gebruik dan geen simpele suikersiroop, maar een siroop met kaneel of karamel…

Iced latte

Ingrediënten (voor 1 iced latte)

6-8 ijsblokjes
50 ml halfvolle melk
1 eetlepel suikersiroop
1 dubbele espresso

Bereidingswijze

Neem een hoog glas en doe de ijsblokjes erin. Giet de melk over de ijsblokjes en vervolgens de suikersiroop. Doe tenslotte de espresso erbij en roer met een lepel even goed door. Serveer direct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *