Een warme week! Ik probeer er maximaal van te genieten, maar er staat een behoorlijke berg werk op de planning… en ik heb de discipline om me er ook aan te houden (en dat lukt me niet altijd, hoor)!

Maandag

Vandaag is de laatste bijeenkomst van de cursus Foodjournalistiek in Amsterdam! Omdat deze laatste keer op een veel vroeger tijdstip begint, ben ik de hele dag vlijtig: ik publiceer het weekoverzicht en ben druk met het inpakken van bestellingen. Ik lever ze op tijd af op het postkantoor en dan… komt er een kink in de kabel. Ik kan niet op het geplande tijdstip vertrekken en als ik wél weg kan is het al zo laat dat het geen zin meer heeft. Ik mis dus de laatste avond met de groep en daarmee ook de vegetarische rijsttafel in Amsterdam… dus ik eet maar weer eens pitabrood met humus en breng de avond achter m’n laptop door.

De week van Riejanne 21 / 2017
Lunch: Griekse yoghurt met rabarber-appelcompote

Dinsdag

Opnieuw een drukke dag! Ik probeer zo veel mogelijk ‘voorraadboeken’ op de site te zetten en tegelijkertijd streef ik er vanaf nu naar om elke dag een blogpost te publiceren. Dat zal vast niet elke dag lukken, maar ik ga er wel m’n best voor doen! Vandaag zet ik het recept van de koude aspergesoep met rozemarijn online.
’s Avonds maak ik een absoluut geweldige one-pot pasta met geroosterde tomaten (waarvan ik afgelopen weekend weer een voorraadje heb gemaakt) en home-made pesto. Dat klinkt als veel huisvlijt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon gedroogde tomaten en pesto in een pot gebruiken! Binnenkort komt het recept op de site, want dit is niet alleen erg lekker – het levert ook heel weinig afwas op!

De week van Riejanne 21 / 2017
One-pot pasta met tomaten en pesto

Woensdag

Vandaag worden weer de bij het Centraal Boekhuis bestelde boeken afgeleverd. Dat zijn aanvullingen op boeken die ik niet meer op voorraad heb (en die dan tijdelijk als ‘uitverkocht’ in de webshop staan) plus heel veel nieuw verschenen boeken. Die laatste categorie krijgt altijd voorrang: het is de bedoeling dat ze uiterlijk donderdag allemaal gepubliceerd zijn, maar deze week zijn het er wel erg veel…
Ik werk – zoals elke woensdag – de top 10 bij en bovendien post ik de blogpost over de risotto met wilde spinazie en gerookte kip.
Ik maak het leven makkelijk door ’s avonds een maaltijdsalade te eten en daarna ga ik een potje tennissen. Het weer is er perfect voor!

Donderdag

Tout Nederland heeft een vrije dag (Hemelvaart) en ook ik geniet van het zonnetje. Weliswaar werk ik de hele dag, maar tussendoor neem ik uitgebreide pauzes en ga dan lekker met een boekje buiten zitten. Helemaal top! Ik vind het totaal geen probleem om gewoon met Cook & Book bezig te zijn: daar heb ik namelijk veel plezier in en bovendien kan mijn lichte huid heel slecht tegen (te) veel zon. Doseren = keyword!
Zoals ik al verwachtte, lukt het niet om alle nieuwe boeken te plaatsen en dus besluit ik om ze in 2 partijen online te zetten. Een overzicht van de eerste lading komt vandaag op de site en bovendien publiceer ik de blogpost over de lekker frisse rabarber-appelcompote.
’s Avond maak ik een heerlijke noedelgerecht (chow fun) met biefstuk, dat binnenkort zeker op dit blog zal verschijnen.

De week van Riejanne 21 / 2017
Chow fun met biefstuk en paksoi

Vrijdag

Opnieuw een prachtig warme en zonnige dag! Net als gisteren probeer ik er optimaal van te genieten, maar tussen alle zonnige pauzes in wordt er stevig doorgewerkt. Het recept van de pesto-pizza met kerstomaten (die ik oppimpte met rucola en rauwe ham) verschijnt op de site en verder ben ik de hele dag zoet met bestellingen en het plaatsen van nieuwe boeken.
Het avondeten is kip piri piri, waar volgens het recept 4-8 rode pepers in moeten. Ik houd enorm van pittig, maar 4 stuks leken me wel voldoende. Tot m’n grote verbazing was het gerecht veel milder dan ik had gedacht. Ik zal er de volgende keer (want die komt er!) niet direct 8 stuks in doen, maar minimaal 6 lijkt me wel een goed plan! Ook hier geldt: binnenkort op de site!

De week van Riejanne 21 / 2017
Kip piri piri

Zaterdag

Vandaag is het serieus warm. Ik loop daarom al vroeg met de hond in het bos en de rest van de dag beperken we ons tot korte wandelingetjes. Ondanks de hoge temperaturen duik ik ’s ochtends de keuken in om te bakken: op de planning staat een appelcake met whisky en chocolade… Als de cake uit de oven komt, schuif ik er weer een schaal tomaten in, want het roosteren van tomaten is in de zomer een (vrijwel) wekelijkse activiteit. Het zó handig om een potje hiervan in de koelkast te hebben! Zo kun je altijd in een handomdraai een makkelijke pasta of couscous op tafel zetten.

Het moge duidelijk zijn dat vooral de oven druk is in de keuken: ik zit opnieuw achter m’n laptop. In eerste instantie in de woonkamer en later in de tuin – als ik daar in de schaduw kan zitten. De laatste nieuwe boeken komen online en dus kan ik het (tweede) weekoverzicht publiceren. Vervolgens ga ik verder met het voorbereiden van blogposten.
Het avondeten is een allegaartje: een restje kip piri piri en een klein beetje aardappelsalade (gewoon vastkokende aardappels in kleine blokjes, met de laatste pesto uit een potje, wat plakjes rauwe ham en de geroosterde tomaten van vanmiddag). Dat ruimt lekker op in de koelkast…

De week van Riejanne 21 / 2017
De zonaanbidder van de familie

Zondag

Ik val in herhaling, want zondag is een vrijwel exacte kopie van zaterdag. Vroeg wandelen met de hond, daarna achter de laptop. In de ochtenduren publiceer ik de post over de supersnelle gnocchi met rucola en citroen en de rest van de dag ben ik vooral bezig met het voorbereiden en plannen van blogposten en het bewerken van foto’s hiervoor.
Aan het einde van de middag doe ik een paar boodschappen, want bij warm weer heb ik liever niet te veel verse spullen in huis – ik ga dan liever een keertje extra naar de winkels. Het eten bestaat uit een pasta met veel paddenstoelen en een soort kruidensaus. Ik denk dat het recept wel op de oude site staat, maar dat is al een flink aantal jaren geleden geplaatst. Dit recept van Pascale Naessens is zó lekker, dat verdient het om in een nieuwe versie opnieuw gepubliceerd te worden.

De week van Riejanne 21 / 2017
Pasta met paddenstoelen en kruidensaus

Het was een warme en zonnig week! Wedden dat je een paar keer hebt gedacht dat ik niet helemaal goed bij m’n hoofd was om desondanks zo veel te werken? Nou, daar was een goede reden voor. Welke? Dat lees je volgende week…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *