Toegegeven, ik had nog nooit van ‘chow fun’ gehoord, maar het blijkt een Kantonees gerecht met (gemarineerd) rundvlees, taugé en noedels te zijn. Ik vond het heerlijk!

De saus is de kern van het gerecht. Belangrijk ingrediënt hierin is zwartebonensaus. Hoewel ik een halve toko thuis heb, ontbrak de zwartebonensaus en ik klom – diep zuchtend – op de fiets om deze te halen. Belachelijk, want deze saus máákt de chow fun.
Ik bemachtigde trouwens een potje zwartebonensaus waar extra knoflook in zat. Mocht dat in jouw potje ontbreken, voeg dan 2 fijngehakte teentjes knoflook toe aan de paksoi en lente-ui.

Het recept komt uit “My street food kitchen” van Jennifer Joyce (Good Cook).

Ingrediënten (4 personen)

500 gr biefstuk
1 theelepel baksoda
1 theelepel maïzena
3 theelepels sojasaus
250gr gedroogde brede (rijst)noedels
2 eetlepels sesamolie
1 theelepel gemberpoeder
4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
1 paksoi, in dunne repen gesneden
125 gr taugé
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper
Saus:
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel zwartebonensaus met knoflook
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels mirin (Chinese rijstwijn)

Chow fun met biefstuk en paksoi

Bereidingswijze

  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg deze in een ondiepe schaal. Voeg het baksoda, de maïzena, de sojasaus, zout en versgemalen zwarte peper toe en meng alles goed door elkaar. Laar het vlees minimaal 15 minuten marineren.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed uitlekken en houd warm tot verder gebruik.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en zet apart.
  • Verhit een eetlepel sesamolie in een wok op hoog vuur. Vul de sesamolie eventueel aan met plantaardige olie. Bak hierin het rundvlees rondom bruin – doe dit eventueel in 2 partijen als de pan te vol wordt. Haal de reepjes biefstuk uit de wok en houd warm.
  • Doe de tweede eetlepel sesamolie in de wok en voeg het gemberpoeder, de lente-uitjes en de reepjes paksoi toe. Roerbak dit een paar minuten op hoog vuur, tot de groenten bijna gaar zijn.
  • Doe het vlees terug in de pan en voeg de noedels, de taugé en de saus toe. Bak nog 2 minuten om alle ingrediënten door en door te verwarmen en serveer dan direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *