Deze heerlijke snelle roerbak met kip en veel groenten staat in 20 minuten op tafel! Dit is echt een recept dat je vaak zult maken, zeker ook op een doordeweekse dag.

Ik houd van snelle roerbakgerechten en Aziatische smaken, dus toen ik dit recept op de site van foodblog ‘Table for Two’ zag staan was ik direct verkocht. Het woksausje bevat ingrediënten die je altijd wel in huis hebt (tenminste: ik heb ze wel altijd op voorraad) en met de overige ingrediënten kun je naar hartenlust variëren. Je kunt de groenten vervangen door andere groenten die je nog in de koelkast hebt liggen, waarbij natuurlijk peultjes of paksoi het altijd goed doen in wokgerechten.
Je kunt de kip eventueel weglaten of vervangen door bijvoorbeeld tofu of runderreepjes. Ik serveerde deze roerbak met zilvervliesrijst, maar je kunt natuurlijk ook prima witte rijst of elke vorm van noedels hier gebruiken. Kortom: je kunt er alle kanten mee uit!

Ingrediënten (2 personen)

80 ml sojasaus
80 ml water
1½ theelepel rijstazijn
2 eetlepels maïzena
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel geraspte knoflook
1 theelepel geraspte gember
2 eetlepels plantaardige olie
1 grote kipfilet, in dunne reepjes
3 paprika’s, in dunne reepjes
200 gr champignons, in plakjes
1 kleine broccoli (*)

(*) Verdeel de broccoli in roosjes en gebruik ook de stronk: schil deze goed en snijd ‘m dan in kleine blokjes. De stronk van broccoli wordt vaak weggegooid en dat is zó jammer! De stukjes stronk zijn heerlijk, maar hebben wel iets meer tijd nodig om te garen – maar dit vang je dus op door er heel kleine blokjes van te snijden. No waste, mensen!

Snelle roerbak

Bereidingswijze

  • Roer in een kommetje een sausje van de sojasaus, het water, de rijstazijn, de maïzena, de basterdsuiker, de knoflook en de gember.
  • Verhit de olie in een wok en bak de kipreepjes (ongeveer 2 minuten). Voeg alle groenten toe en bak deze circa 5 minuten mee.
  • Giet de saus in de wok en breng deze aan de kook. Vermeng goed met alle groenten en laat saus ongeveer 2 minuten inkoken.
  • Serveer met rijst of noedels. Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *