Ik ben dol op risotto! Deze nieuwste versie, risotto met pesto en rucola, was ook weer een enorme voltreffer en zal hier zeker vaker op het menu staan!

Voor de echte liefhebber (ik, dus – onder andere) is het dan ook heerlijk als er een boek verschijnt met daarin alleen maar risottogerechten. Het risotto-pestorecept komt dan ook uit “Risotto! Risotto!” van Valentina Harris (Veltman Uitgevers), de rucola-toevoeging is van mezelf. En voor wie meer risottorecepten zoekt op dit blog: je hebt keuze uit

 1. pompoen en salie (uit de oven)
 2. doperwtjes, munt en geitenkaas
 3. rode wijn en paddenstoelen
 4. raapsteeltjes en mascarpone
 5. bieten met peterseliekruim
 6. wilde spinazie en gerookte kip
 7. pompoen, deel 2

Ingrediënten (4 personen)

handje pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd of in dunne halve manen
1 teentje knoflook, geraspt
400 gr risottorijst
circa 1000 ml groentebouillon
3 eetlepels pesto
2 eetlepels mascarpone
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
80 gr rucola
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Risotto met pesto

Bereidingswijze

 • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, tot ze licht verkleurd zijn en lekker gaan ruiken. Zet apart tot gebruik.
 • Neem een grote pan met een dikke bodem en verhit hierin de olijfolie. Bak de ui en de knoflook in de olie, tot de ui zacht is. Voeg dan de rijst toe, zet het vuur wat hoger en schep goed om. Alle rijstkorreltjes moeten bedekt zijn met een laagje olie en heel even de kans krijgen om te bakken.
 • Voeg soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Roer fanatiek, wacht telkens tot de bouillon bijna helemaal door de rijst is opgenomen en voeg dan pas een nieuwe lepel toe. Begin na ongeveer 15 minuten met telkens de rijst te proeven: ga door tot de korrels beetgaar zijn.
 • Roer de pesto door de risotto en brengt alles op smaak met zout en peper. Draai het vuur uit en roer de mascarpone, de Parmezaanse kaas en de rucola erdoor. Leg het deksel op de pan en laat de risotto 3 minuten rusten. Roer dan nog een keer stevig door en serveer uiteindelijk met de pijnboompitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *