Toen ik vorige week op de markt was, lag daar wilde spinazie. Ik kon het niet weerstaan en nam een zak mee naar huis. Diezelfde avond op het menu: risotto met wilde spinazie en gerookte kip.

Kun je geen wilde spinazie krijgen, dan is het natuurlijk helemaal in orde om gewone spinazie door de rijst te roeren. Gebruik je wèl de wilde variant, zorg er dan voor dat je de spinazie één of twee keer zorgvuldig wast. Verwijder vervolgens de wortels en ook de dikke nerven.

Ingrediënten (voor 3 personen)

1 ui, in dunne halve manen
250 gr risottorijst
100 ml droge witte wijn
750 ml kippenbouillon
500 gr wilde spinazie, gewassen, nerven verwijderd en in dunne reepjes gesneden
2 kleine gerookte kipfilets, in kleine stukjes gesneden
handvol geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Risotto met wilde spinazie en gerookte kip

Bereidingswijze

  • Gebruik een grote wijde koekenpan en verhit hierin een scheutje olijfolie. Fruit op matige temperatuur de ui. Als deze een beetje begint te verkleuren kan de rijst worden toegevoegd. Roer de rijst goed door en bak deze 1 tot 2 minuten mee.
  • Giet de witte wijn bij de rijst. Breng het aan de kook en laat de wijn bijna geheel inkoken. Begin daarna met het beetje-voor-beetje toevoegen van de kippenbouillon. Blijf steeds goed roeren en zorg dat de rijst nooit droog komt te staan. Dit proces neemt ongeveer 15-20 minuten in beslag. Controleer vanaf 15 minuten kooktijd regelmatig of de rijst gaar is. Het is zeker niet de bedoeling dat de rijst heel slap wordt – nèt gaar is perfect. Het kan voorkomen dat je iets minder of juist iets meer dan 750 ml bouillon hiervoor nodig hebt. Zorg dat je voldoende achter de hand hebt!
  • Voeg de spinazie toe en roer dit goed door. De reepjes slinken snel. Vervolgens kunnen de stukjes gerookte kip worden toegevoegd.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met (weinig) zout en (veel) peper. Serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *