Uit noodzaak geboren: een geïmproviseerde Pad Thai met spinazie en kip die een absoluut schot in de roos bleek!

Een paar weken geleden had ik alle ingrediënten in huis gehaald om een Aziatische salade te maken, maar toen ik de keuken inwandelde had ik daar eigenlijk helemaal geen zin in. In plaats daarvan besloot ik een variant op m’n vertrouwde Pad Thai-recept te maken en daarbij de ingrediënten die ik in huis had te gebruiken. Het werd dus een Pad Thai zónder taugé, koriander en lente-ui, maar mét verse spinazie.

Limoenen, vissaus en sojasaus heb ik altijd op voorraad, dus het maken van de dressing was geen enkel probleem. Om het geheel een beetje ‘body’ te geven, besloot ik een paar kipfilets te pocheren, en zo ontstond een geïmproviseerd maaltje dat reuze lekker bleek te zijn. Waarschijnlijk verre van authentiek, maar wat maakt het uit: dit ga ik vaker maken!

Ingrediënten

2 kipfilets
200 gr rijstnoedels
1 theelepel plantaardige olie (bv. lijnzaadolie)
2 eieren, geklutst
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel sambal badjak
2 eetlepels vers limoensap
2 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels bruine basterdsuiker
400 gr verse spinazie
handjevol dry-roasted pinda’s, grofgehakt

Pad Thai met spinazie

Bereidingswijze

  • Doe de kipfilets in een klein pannetje, giet er heet water bij en pocheer de kip in gezouten water dat nét niet kookt in ongeveer 12 minuten gaar. Draai het vuur uit en laat de kip afkoelen in het pocheervocht. Haal de kip uit het vocht en snijd of trek het vlees uit elkaar.
  • Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal hoef je er alleen kokend water over te gieten en de noedels daarin enkele minuten laten wellen. Giet het water af en houd de noedels warm tot gebruik.
  • Verhit een eetlepel olie in een wok en doe de geklutste eieren erbij. Maak er roerei van en schep ze dan op een bord.
  • Neem een kleine kom en doe hier de sojasaus, de vissaus, de sambal, het limoensap, de olie en de basterdsuiker in. Vermeng goed met een kleine garde.
  • Roerbak de kip, de noedels en de dressing in de wok en doe de spinazie erbij (in gedeelten). Als de spinazie geslonken is, kan ook het roerei erbij.
  • Serveer de Pad Thai in grote kommen en garneer met de gehakte pinda’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *