In mijn nimmer aflatende speurtocht naar lekkere maaltijdsalades (voor de koopavonden in de winkel) werd ik door een klant geattendeerd op een eenvoudig recept voor Pad Thai – het heerlijke Thaise roerbakgerecht, dat je zowel warm als koud kunt eten. Het valt niet mee om de saus precies op smaak te krijgen, maar in dit simpele recept gaat het verbluffend goed!

Pad Thai

Ik maakte de standaardversie, met alleen ei en zonder vlees of vis, maar je kunt naar eigen believen reepjes kipfilet, grote garnalen of tofu toevoegen. Schrik niet van mijn chique gebruik van aspergescheuten – er was simpelweg geen taugé verkrijgbaar bij de groentemeneer, anders had ik dit er zeker wel in gedaan.

Voor wie van lekker scherp en zurig houdt, is dit een absolute aanrader!

Het recept komt van Tablespoon.

Ingrediënten (2 grote kommen)

150-200 gr eiernoeidels of rijstnoedels
1 theelepel olijfolie
2 eieren, geklutst
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel sambal (oelek of badjak)
2 eetlepels vers limoensap
2 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels bruine basterdsuiker
grote handvol taugé (of een ander soort kiemgroente)
grote handvol koriander, grof gehakt
3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
klein handjevol gezouten pinda’s, grof gehakt

Bereidingswijze

Pad Thai_2

  • Kook of week de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, koel de noedels met koud water (en giet ze opnieuw af) en zet apart tot gebruik.
  • Neem een wok en verhit hierin de olijfolie. Voeg de eieren toe en bak ze ongeveer 2 minuten, roer af en toe om. Zet de roereieren apart tot gebruik.
  • Neem een kleine kom en vermeng hierin de sojasaus, de vissaus, de sambal, het limoensap, de olie en de basterdsuiker. Roer stevig met een kleine garde tot een samenhangende saus is ontstaan.
  • Gebruik de wok opnieuw en doe hierin de noedels, de dressing, de taugé, de koriander en de lente-uitjes. Roerbak een paar minuten op hoog vuur en schep de Pad Thai dan in grote kommen. Garneer met de zoute pinda’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *