Knoflookpaddenstoelen op rozemarijntoastNa terugkeer uit Griekenland was er niet direct gelegenheid om boodschappen te gaan doen. Geen probleem, ik ging een paar avonden uit eten en toen er uiteindelijk toch gekokkereld ging worden was er alleen een tripje naar de groenteman nodig om deze knoflookpaddenstoelen te kunnen maken. De kruiden haalde ik uit eigen tuin, de ciabatta had ik nog op voorraad en aceto balsamico, Parmezaanse kaas en knoflook heb ik altijd in huis.

Het recept komt uit “Snelle gerechten” van Liz Franklin (Veltman Uitgevers), maar is een beetje opgeleukt door het gebruik van de genoemde aceto en Parmezaan. Deze twee ingrediënten maken van elke doodgewone champignon een heerlijke paddenstoel!

Knoflookpaddenstoelen op rozemarijntoast_2Ingrediënten (2 personen)

6 dikke sneden brood of ciabatta
2 eetlepels olijfolie
2 grote takken rozemarijn
1 teentje knoflook, fijngehakt
600 gr paddenstoelen (bv. oesterzwammen en champignons)
handvol bladpeterselie, grofgehakt
3 eetlepels aceto balsamico
handvol geschaafde Parmezaanse kaas
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill of oven op de hoogste stand. Grill het brood aan beide kanten in ongeveer 5 minuten knapperig. Sprenkel er wat olijfolie over en wrijf het brood flink in met de takjes rozemarijn.
  • Verhit in de tussentijd de olie in een grote koekenpan (paddenstoelen hebben ruimte nodig, anders worden ze gekookt in plaats van gebakken!) en bak de knoflook en paddenstoelen op een hoog vuur. Na ongeveer 5 minuten zijn de champignons al flink geslonken en kan de peterselie erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe en voeg op het laatste moment de aceto balsamico toe.
  • Schep de paddenstoelen op de rozemarijntoast en strooi de geschaafde Parmezaanse kaas erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *