Vele jaren geleden keek ik trouw elke dag naar de soap “As the world turns”. Inmiddels volg ik het al lang niet meer, maar het recept van vandaag heeft er wel direct mee te maken.
Als ik het me goed herinner (maar misschien kraam ik wel complete onzin uit en heb ik het allemaal zelf gefantaseerd) was het zo dat Lucinda (machtige zakenvrouw) een huishoudster/kokkin had, genaamd Rosa. Of Rosita. Deze Rosa maakte met enige regelmaat het favoriete ontbijt van Lucinda: Huevos rancheros.

huevos-rancherosSinds die tijd wil ik al dit pittige eiergerecht eens maken. Er gingen een paar jaren over heen, maar nu heb ik dan eindelijk een goed recept kunnen vinden in “Mexicaans!” van Thomasina Miers (Kosmos Uitgevers) en kon ik aan de slag!

Voor de liefhebbers van pittig eten (moi!) is dit een perfect ontbijt / brunch / lunch-gerecht!

Ingrediënten (2 personen)

1 eetlepel olijfolie
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
50 gr chorizoworst, in kleine blokjes
1 klein rood chilipepertje, zonder zaad en fijngehakt
1 grote teen knoflook, fijngehakt
2 grote tomaten, in vrij grove stukken
4 eieren
scheutje (volle) melk
50 gr pecorino of Goudse kaas, geraspt
(zee)zout en versgemalen zwarte peper
kleine handvol vers korianderblad, grof gehakt

Bereidingswijze

huevos-rancheros_2

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de chorizo en het chilipepertje. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en bak dit nogmaals 5 minuten mee.
  • Doe de tomatenstukjes en de lente-ui in de pan en warm alles enkele minuten door. Klop de eieren los met de kaas en de melk. Voeg zout en peper toe en roer ook de helft van de koriander erdoor.
  • Doe het eimengsel bij de chorizo en maak het roerei naar eigen wens (dus: vast of vloeibaar of er tussenin). Strooi de rest van de koriander erover en serveer met vers brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *