Ik wil direct wijzen op de foto van dit gerecht. Nee, dit is niet een voorbeeld van mijn geklungel met lichtinstellingen – het ziet er echt zo uit. Dat zit zo: de blauwschimmelkaas die ik gebruikte was nogal heftig en erg, zeg maar, blauw. Als deze is opgelost in room, heeft de saus een ietwat merkwaardige blauw-grijze kleur.

gnocchi-al-gorgonzola

Vergeet de vreemde kleur en ga lekker aan de slag met dit buitengewoon simpele en smakelijke gerechtje. Doe rustig aan met het toevoegen van extra zout en peper, want de kaas heeft vaak al smaak genoeg van zichzelf (even afhankelijk van welke kaas je gebruikt).
Het recept gaat uit van gorgonzola, maar ik gebruikte een (zeer uitgesproken) Danablu blauwschimmelkaas van het Deense eiland Bornholm. Ben je niet zo’n liefhebber van hele sterke smaken, kies dan voor een wat minder krachtige kaas – dan ziet je saus er waarschijnlijk ook wat minder smurferig uit!

Dit recept komt uit “Italiaans vegetarisch” van Loes Janssen-Miraglia (Karakter Uitgevers) .

Ingrediënten (2-3 personen)

150 gr gorgonzola of een andere blauwschimmelkaas
250 ml room (bv. kookroom light)
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
500 gr aardappelgnocchi
3 eetlepels bieslook, fijngehakt
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

gnocchi-al-gorgonzola_2

  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water gaar (vaak hebben ze maar 2 minuten nodig). Giet het water af en houd de gnocchi warm.
  • Doe de room in een klein pannetje en verwarm dit op een laag-matig vuurtje. Snijd de blauwe kaas in stukjes en doe die bij de room. Roer regelmatig door, zodat de kaas geheel oplost in de room.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, zout en peper toe en roer goed.
  • Doe dan de saus en de bieslook bij de gnocchi, zet het vuur even goed hoog en laat het heel even doorkoken. Serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *