Omdat de zomer tot nu toe ronduit teleurstellend weer produceert, moeten we een tandje bijzetten om de zon in huis te halen. Dat lukt prima met deze Griekse spinazierijst uit “Easy” van Yvette van Boven.

Het maakt niks uit, hoor. De regen en de ongebruikelijk lage temperaturen zijn zó vergeten als je deze Griekse spinazierijst op tafel zet. Veel feta erbij en ruimschoots partjes citroen om erover uit te knijpen en je waant je zo in Griekenland. Niet uit het raam kijken!
Het recept komt uit “Easy” van Yvette van Boven (uitgegeven door Nijgh Cuisine) – een boek dat echt bomvol met heerlijke recepten zit!

Griekse spinazierijst

Ingrediënten (bijgerecht, 4 personen)

sap van 1 citroen
2 eetlepels olijfolie
600 gr verse spinazie
1 rode ui, in dunne halve manen
2 theelepels gedroogde munt
15 gr verse dille, fijngehakt
150 gr witte rijst (bv. basmati)
125 gr feta, verkruimeld
parten citroen
flinke snuf (gerookt) paprikapoeder
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Bereidingswijze

  • Neem een ruime koekenpan en doe hier het citroensap in, samen met een klein beetje olijfolie. Leg de spinazie er bovenop en verwarm tot de spinazie geslonken is. Laat alles iets afkoelen en hak de spinazie dan vrij grof. Zet apart tot gebruik.
  • Doe de rest van de olijfolie in diezelfde pan en verwarm deze. Fruit de rode ui in de olie tot de ui zacht is (ongeveer 7 minuten). Doe dan de gehakte spinazie terug in de pan en voeg ook de gedroogde munt en de verse dille toe. Giet er 400 ml water bij en breng het geheel aan de kook. Doe de rijst erbij, voeg wat zout en peper toe en roer even goed door. Breng het water opnieuw aan de kook en doe dan het deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat de rijst 20 minuten zachtjes sudderen tot deze helemaal gaar is en het water heeft opgenomen.
  • Garneer de rijst met de verkruimelde feta en de parten citroen en bestrooi met het paprikapoeder en een snufje extra peper.

En dan dit…

Het recept voor deze Griekse spinazierijst komt uit “Easy“, maar uiteraard heeft Yvette van Boven nog heel veel andere boeken geschreven. Je vindt er een aantal hieronder!

Dit artikel bevat affiliate links van bol.com. Als je via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt niets extra.

Yvette van Boven - EasyYvette van Boven - Home madeYvette van Boven - De bomvolle oven van Van BovenYvette van Boven - Home bakedYvette van Boven - Home made zomerYvette van Boven - Home made winterYvette van Boven - Van Boven in het wildYvette van Boven - Van Boven in het wild zakboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *