Heb je via Too Good to Go wel eens een Magic Pakket gekocht? En weet je waarin dit verschilt van een Verrassingspakket? Ik probeerde het uit en deel hieronder mijn ervaringen!

De meesten van ons zullen bekend zijn met Too Good to Go: de app waarin je voor een prikje een pakket met verse artikelen kunt kopen (en afhalen) bij een levensmiddelenzaak in je omgeving. De artikelen in deze Verrassingspakketten hebben hun uiterlijke verkoopdatum (‘Te gebruiken tot’-datum) bereikt en moeten dus vrijwel altijd direct geconsumeerd (of ingevroren, als dat kan) worden. Door deze producten in een pakket te verzamelen en via Too Good to Go alsnog aan te bieden, kan worden voorkomen dat deze prima artikelen moeten worden weggegooid. Zo zonde!
Zoals de naam al aangeeft, weet je van tevoren niet welke en hoeveel artikelen in het pakket zitten. Ik bestel deze pakketten niet heel erg vaak (een paar keer per jaar), maar ik heb nog nooit een pakket ontvangen dat me niet beviel  (nou ja, 1 keer was ik iets minder enthousiast). Een pakket van een supermarkt kan enorm uiteenlopende producten bevatten, terwijl een Verrassingspakket van een bakker natuurlijk wat beperkter qua variatie is. Zo’n bakkerspakket was dan ook die ene keer dat ik een beetje teleurgesteld was: er zat alleen maar heel erg veel brood in. Prima, maar 1 simpel puddingbroodje of gebakje had de zaak toch wat interessanter gemaakt. Nu had ik alleen maar geluk dat er voldoende ruimte in de vriezer was om brood voor een heel weeshuis voor langere tijd te kunnen bewaren 😉

Maar wist je dat je via Too Good to Go ook pakketten met houdbare producten kunt kopen? Deze staan in de app vermeld als ‘Magic Pakketten’. In deze pakketten tref je producten aan die de levensmiddelenzaak nooit hebben bereikt en zijn afgekeurd vanwege bij voorbeeld verouderde verpakking of een naderende houdbaarheidsdatum. Dit zijn producten die op kamertemperatuur kunnen worden bewaard. Je hoeft ze niet op een bepaalde locatie op te halen, maar ze worden door Too Good to Go via PostNL naar jouw thuisadres opgestuurd.

Magic Pakket

Het Magic Pakket

Ik nam afgelopen week de proef op de som en bestelde een ‘Pasta & Noedels Pakket’. Volgens de app hebben deze artikelen een winkelwaarde van € 40,38 – maar ik betaalde € 14,99 (géén verzendkosten). De inhoud van het pakket was bij bestelling grotendeels bekend. Ik plaatste de bestelling op zondag 26 mei 2024 en op dinsdag 28 mei 2024 had ik het in huis. Dit zat er in:

  • 4x Filotea Pasta Filini (250 gr) – ten minste houdbaar tot 26 september 2024 (*)
  • 3x Filotea Pasta Quadrucci (250 gr) – ten minste houdbaar tot 22 september 2024
  • 3x Unox Good Noodles Rund – ten minste houdbaar tot september 2024
  • 3x Koh Thai Zilvervlies Rijstvermicelli (100 gr) – ten minste houdbaar tot 30 december 2024
  • 1x Grand’ Italia Salade Pasta Penne (500 gr) – ten minste houdbaar tot september 2025
  • 1x Pastificio Liguori Cannelloni (250 gr) – ten minste houdbaar tot 5 juli 2025

(*)  Producten zijn veilig om te eten zelfs als de ‘Ten minste houdbaar tot’-datum (THT) is verstreken. ‘Ten minste houdbaar tot’-datums verschillen van ‘Te gebruiken tot’-datums (TGT). Een THT-datum adviseert over de voedselkwaliteit en slaat niet op de veiligheid. Dus zelfs als je een product eet dat de THT-datum nadert of hier voorbij is, is het nog veilig om te eten. Na het verstrijken van de THT-datum kan het product bij voorbeeld aan smaak verliezen, maar het is nog wel veilig. In alle gevallen geldt: vertrouw vooral op je ogen en je neus!

Conclusie

Ik was aangenaam verrast! Pasta en noedels kun je nooit te veel in huis hebben en gaan gegarandeerd een keer op. De THT-datums lagen voor alle producten een stuk verder in de toekomst dan ik verwacht had en dat maakt dit pakket heel bruikbaar (en dat allemaal voor een heel prettige prijs). De artikelen werden verstuurd in een stevige doos (die tjokvol zat – dus er kon niets gaan verschuiven en daardoor had geen enkel product schade opgelopen) en (de informatie over) de levering was snel en betrouwbaar. Ik ga dit vaker doen!

En dan dit…

Dit artikel wordt op geen enkele wijze gesponsord of ondersteund door Too Good to Go of door één van de producenten uit het Magic Pakket. Ik bestelde dit pakket uit nieuwsgierigheid en omdat ik initiatieven die voedselverspilling tegen gaan van harte ondersteun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *