Omdat ik al van verschillende mensen enthousiaste verhalen gehoord had en omdat er een mooie welkomstaanbieding was, heb ik een abonnement genomen op de Hello Fresh box. Voor wie het niet kent: er wordt dan een grote doos bij je thuis afgeleverd (vervoerd in een gekoelde omgeving) met daarin alle ingrediënten die je nodig hebt om die week 3 of 5 gerechten te kunnen maken. Er zit een boekje bij waarin de recepten voor de gerechten staan en zelf word je alleen geacht basisspullen als zout, peper, olijfolie, roomboter etc. in huis te hebben.

Broodje hamburger met gegrilde courgette en yoghurtsaus

In de eerste week maakte ik direct dit leuke gerecht (al paste het broodje niet in m’n paleo light dieet…). Ik heb maar een klein beetje gerommeld met het recept (ik hou namelijk niet zo van rauwe courgette als salade, maar voor gegrilde courgette loop ik wel warm) en het eindresultaat was heerlijk!

Ingrediënten (2 personen)

3 eetlepels olijfolie
1 rode ui, in dunne halve manen
1 grote courgette, in dunne schijfjes
2 hamburgers
3 eetlepels Turkse yoghurt
1 limoen, schil geraspt en sap uitgeperst
2 takjes bladpeterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt
2 meerzadenbollen
paar bladen kropsla of romaine sla
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Bereidingswijze

Broodje hamburger met gegrilde courgette en yoghurtsaus_2

  • Neem een grote koekenpan (of een grillpan) en verhit hierin een eetlepel olijfolie. Fruit de rode ui hierin – een paar minuten op vrij hoog vuur.
  • Haal de ui uit de pan en grill vervolgens (in partijen) de schijfjes courgette. Het is de bedoeling dat de courgette zacht wordt en een mooi kleurtje heeft. Gebruik hiervoor weinig olie – alleen als het echt nodig is.
  • Verwijder de courgette uit de koekenpan en verhit opnieuw een eetlepel olijfolie. Bak hierin de hamburgers; 2-3 minuten per kant.
  • Maak in de tussentijd de saus: doe de yoghurt in een kommetje en schep de limoen (rasp + sap), de bladpeterselie en zout en peper erdoor.
  • Snijd de meerzadenbollen doormidden en besmeer beide zijden met de yoghurtsaus. Leg verse slabladen op de onderste zijde, schep er vervolgens wat courgette + ui op, leg de hamburger er bovenop en schep er tenslotte nog wat groenten op. Zet de bovenste zijde er bovenop en serveer met de extra yoghurtsaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *