Het zou een leuke week worden! Ik had allerlei plannen qua werk en wilde ook nog lekker uit eten gaan, plus een beetje shoppen in good old Arnhem. Maar ik was niet helemaal fit en dus kwam er niets terecht van alle plannen. Wàt een baalweek!

Maandag

Na het weekend liggen er meestal lekker veel bestellingen en die krijgen áltijd voorrang – en dus begint mijn week daarmee. Daarna ga ik verder met de wijzigingen die worden aangebracht in de webshop. Een deel daarvan kan ik zelf doen en een ander deel wordt vandaag door een techneut geprogrammeerd. Ik worstel vooral met de omzetting van het email-adres naar G Suite, maar uiteindelijk lukt het (vraag niet hoe vaak ik m’n laptop heb uitgefoeterd…)! Aan het einde van de middag krijg ik het bericht dat de nieuwe plug-ins zijn geïnstalleerd en da’s fijn want dan kan ik daar morgen mee aan de slag!
Ik publiceer vandaag het weekoverzicht van week 29. Het avondeten bestaat uit opgewarmde moussaka van gisteren.

Dinsdag

Als ik wakker word is het er meteen: hoofdpijn en keelpijn. Niet héél erg, maar continu irritant aanwezig. Jammer, maar een zelfstandig ondernemer kan geen baaldag nemen en trouwens: echt ziek ben ik dus niet. Vandaag ga ik (ná de bestellingen) aan de slag met de nieuwe pre-order mogelijkheid. Daar heb ik vorige week al voorbereiding voor getroffen en vandaag ga ik verder met toevoegen van de geselecteerde pre-order kookboeken.
Vandaag op de site: de blogpost over de Franse runderrolletjes met gesmoorde paprika’s. Voor het avondeten maak ik varkenshaas met honing-tijmmarinade, krieltjes en doperwtjes (uit pot!). Daarna werk ik nog even, maar het gaat bepaald niet van harte.

De week van Riejanne 30
Varkenshaas (in plakken) in honing-tijmmarinade

Woensdag

Er worden nieuwe boeken afgeleverd! Nou ja… er zijn deze week welgeteld twee (twéé) nieuwe boeken op de markt gekomen, dus daar heb ik deze week niet veel werk aan. De bestellingen komen natuurlijk eerst en daarna is het tijd voor de blogpost over de nieuwe pre-order mogelijkheid.
Mijn tennisafspraak valt deze week uit omdat alle tennismaatjes op vakantie zijn en daarom is er wat meer tijd om in de keuken te knoeien. Ik maak een tortilla-gedroogde tomaat-bruine bonen-gratin… een heerlijk recept van Nigel Slater! Inmiddels heb ik ontdekt dat Omroep Max het laatste seizoen van ‘The Great British Bake-Off’ herhaalt. Ik heb alle afleveringen natuurlijk al gezien, maar toch kijk ik met veel plezier opnieuw. Nog steeds hoofd- en keelpijn, dus verder dan bankhangen kom ik sowieso niet.

De week van Riejanne 30
Nigel Slater’s bonen-tomaat-tortilla-gratin

Donderdag

De dag begint met een zeer hoofd, maar ook met de blije constatering dat er diverse pre-orders zijn geplaatst. Zó blij mee! Ik probeer geregeld nieuwe dingen op de site. Daar heb ik dan hoge verwachtingen van – om al snel te moeten concluderen dat het nauwelijks zoden aan de dijk zet. Hoe fijn is het als iets dan wél een succes is?!
Er komen naast de pre-orders ook acute orders binnen, dus ik ben een groot deel van de dag aan het inpakken. Tussendoor komt de nieuwe pagina over de Spaanse en Griekse kookboeken online. Ik wil eigenlijk nog aan nieuwe blogs werken, maar ik ben uiteindelijk al blij als ik het (zeer bescheiden) overzicht van de nieuwe boeken weet te plaatsen.

Hoewel ik geen trek heb, ga ik toch de keuken in om ricotta-spinazie-gnocchi te maken. Da’s een eerste keer voor mij en het wordt een heel avontuur. Kort samengevat: de gnocchi vallen heel groot uit en zijn enorm lelijk, maar smaken voortreffelijk! In de keuken ziet het er uit alsof een bom is afgegaan en heb ik ongeveer 1½ vaatwasser aan vuile pannen en potten geproduceerd. Mijn hemel… eerst nog een beetje oefenen voor ik hier een blog over kan schrijven.

De week van Riejanne 30
Gigantische gnocchi

Vrijdag

In alle vroegte wordt al duidelijk dat mijn eetafspraak van vanavond niet doorgaat en daarmee schrap ik ook mijn plannen om wat te gaan winkelen in Arnhem. Heel stiekem komt me dat prima uit, want ik voel me nog steeds verre van optimaal.
Omdat ik hierdoor niet echt heel productief heb kunnen werken deze week, heb ik voor vandaag geen nieuw blog klaarstaan. Daar baal ik enorm van, want de pre-order actie (uiteraard ook op Facebook vermeld) heeft flink wat nieuwe volgers opgeleverd en ik had graag wat van me laten horen. Maar helaas… ik leg me erbij neer en doe dan tóch nog wat nuttigs: het toevoegen van ‘oude’ boeken die nog niet op de site stonden.
Het avondeten: een restje gnocchi, met een zak paprikachips als toetje. Goed bezig!

Zaterdag

Ik ben vroeg uit de veren en sta al vóór 8 uur in de supermarkt. Op die manier ontloop ik de vakantiegangers die hier in het dorp zijn en die massaal voor opstoppingen in de gangen van de Jumbo zorgen. In het geval je het nog niet wist: daar heb ik geen geduld voor. Ik vraag me wel eens af waarom schijnbaar iedereen alle tijd van de wereld heeft en ik altijd haast.

Na de boodschappen volgt de ochtendwandeling met het hondje – die waanzinnig goed herstelt van z’n hernia! Weer thuis ga ik aan het werk: die blogposten moeten nu eindelijk eens geproduceerd gaan worden, maar tussendoor maak ik koekjesdeeg (die ik na een uurtje koelkastpauze ook afbak). ’s Middags werk ik nog even verder (ik maak achter de schermen nog steeds een beetje ruzie met m’n pre-order plug-in), maar dan is het ook genoeg geweest. Het avondeten bestaat uit bulgur met gepocheerde kip, komkommer, paprika en feta. Yum!

De week van Riejanne 30
Heel oud: Droste-blikje

Zondag

Na de ochtendwandeling op de Loenermark kruip ik (voor de verandering) weer eens achter m’n laptop. Ik werk een paar uurtjes (en publiceer de blogpost over het mandarijn-tijm-sorbetijs), maar besluit dan dat het tijd is voor een belangrijke bezigheid: niksen! En dat doe ik dan ook: lezen, tv-kijken, wandelen met de hond… Zelf voor het avondeten maak ik me totaal niet druk: runderragout met kip en rode kool. Ja, ik weet dat het zomer is – maar dit vind ik elk moment van het jaar lekker.

Al met al een tamelijk waardeloze week. Dit moet anders, want ik heb voor de aankomende week behoorlijk wat leuke dingen in de agenda staan. Je leest er de volgende keer meer over!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *