Honing + tijm = match made in heaven. Deze varkenshaas in honing-tijmmarinade is dan ook heel erg lekker. Plus: heel eenvoudig en snel te maken!

De vakantiekookboeken van Onno Kleyn zijn de kwartaalkeuze voor BookMeatWine. Natuurlijk ging ik uit alle boeken koken! Het eerste gerecht was een supersimpele pasta met salsiccia en tomatensaus (uit: “Vakantiekookboek Italië” en daarna maakte ik Franse runderrolletjes met gesmoorde paprika’s (uiteraard uit “Vakantiekookboek Frankrijk”. Vandaag is het laatste deel uit deze serie aan de beurt: “Vakantiekookboek Spanje”. Ik maakte hieruit ‘solomillo con miel’ – varkenshaas met honing.

Ingrediënten (4 personen)

3 eetlepels vloeibare honing
sap van 1 citroen
handje tijm (eventueel rozemarijn, alleen de blaadjes)
600 gr varkenshaas, in plakken van 1 cm dikte
1 eetlepel olijfolie
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Varkenshaas in honing-tijmmarinade

Bereidingswijze

  • Meng de honing, het citroen en de tijm.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper en leg het ongeveer een uur in de honing-tijmmarinade. Heb je geen uur de tijd, doe het dan in elk geval zo lang mogelijk.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes varkenshaas aan beide zijden bruin. Giet ook de marinade erbij: de honing zal ervoor zorgen dat de varkenshaas snel een bruin, gekarameliseerd uiterlijk krijgt.

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *