Ik had enige twijfel of ik dit weekoverzicht wel wilde maken. Het was namelijk een absolute flutweek. Qua werk had ik een enorm to-do-lijst, maar kreeg ik niks voor elkaar. Privé speelden er minder prettige dingen (niet met mij persoonlijk) en alles samengevat is het een week om snel te vergeten.

Maandag

Na het weekend wachten er altijd veel opdrachten, dus da’s een prettige manier om de week te beginnen. De ochtend besteed ik vrijwel helemaal aan het inpakken van de bestellingen. Daarna publiceer ik het weekoverzicht en doe ik een beetje administratie.
Voor het avondeten doe ik geen moeite en ik eet een kant-en-klare maaltijdsalade. Daarna bak ik pindakaaskoekjes, waar stukjes bacon in verwerkt worden. Superlekker! Een blog volg nog.

De week van Riejanne 26 2017
Pindakaaskoekjes met bacon

Dinsdag

Een normale Cook & Book-dag: bestellingen verwerken, oude blogposten bijwerken, nieuwe boeken voorbereiden. De blogpost over vliegtuigeten (en waarom dat meestal niet zo lekker is) wordt gepubliceerd. Tussen de middag wandel ik naar de weekmarkt en haal een tas vol groenten. ’s Avonds maak ik een verrassend lekkere ovenschotel, waar ik alle restjes uit de koelkast in gedaan heb: gepocheerde kip, geroosterde tomaten, lente-ui, een restje tomatentapenade en kidneybonen in chilisaus. Daar bovenop gaat geraspte kaas en ik kook er zilvervliesrijst bij. Misschien moet ik er een blog aan wijden…

De week van Riejanne 26 2017
Marktdag
De week van Riejanne 26 2017
Een allegaartje… en heel lekker!

Woensdag

Vandaag komen de nieuwe boeken binnen en daar ben ik het grootste deel van de dag mee bezig. Dat wil zeggen: ik ben er reuze druk mee, maar er verschijnt uiteindelijk maar weinig op de site. Wat ik wél publiceer: het recept van limoenbulghur met spinazie en ras-el-hanout kip en de nieuwe top 10.
’s Avonds eet ik opnieuw een salade en daarna ga ik tennissen.

Donderdag

In de ochtend ga ik eerst naar De Buutplek om nieuwe boeken af te leveren. Vervolgens publiceer ik het blog over de kikkererwtensalade met radijs en tonijn. Ik heb de hele middag ter beschikking voor het publiceren van nieuwe boeken, maar het schiet niet op en uiteindelijk slaag ik er alleen in om alle bestellingen op tijd bij het postkantoor af te leveren.
Ik baal als een stekker van m’n eigen onproductieve dag en heb totaal geen zin om te koken – en dus worden er pizza’s besteld.

De week van Riejanne 26 2017
Pizza met ham, salami, champignons en ei

Vrijdag

Vandaag schiet ik gelukkig wat beter op en er komen diverse boeken online – maar ik ben nog niet klaar en kan nog geen weekoverzicht publiceren. Bovendien heb ik voor vandaag ook geen blogpost meer op voorraad…
’s Avonds maak ik een gerecht met parelgort, rundergehakt, veel groenten en een sojadressing.

De week van Riejanne 26 2017
Parelgort met rundergehakt, paksoi, sperziebonen en een sojadressing

Zaterdag

Ondanks het slechte weer begin ik de dag met een lange boswandeling met de hond. Halverwege stoppen we voor een kop koffie en vervolgens lopen we nóg een eind. Daarna klap ik de laptop open – want er ligt nog veel werk. Ik ga dan ook verder met het bijwerken van voorraadoverzichten en het publiceren van nieuwe boeken. Uiteindelijk ben ik nog steeds niet klaar en dus zal ik morgen ook nog een aantal uren moeten werken.
Het avondeten bestaat uit udonnoedels met kip, groenten en een Japanse saus met soja, mirin en sake (maar dat vervang ik door sherry, want ik heb geen sake in huis).

De week van Riejanne 26 2017
Noedels met kip, wortel, kool en een Japans zoetig sausje

Zondag

Het is opnieuw een dag van wandelen en werken. ’s Middags kan ik dan eindelijk het overzicht van de nieuwe boeken publiceren en direct daarna klap ik de laptop dicht. Klaar.
Het avondeten bestaat uit allerhande restjes uit de koelkast – ik snijd alle groenten en doe ze in een ovenschaal en voeg er later stukjes chorizo en feta aan toe. Het is mijn standaardmethode om restjes op te maken en het smaakt altijd uitstekend. Misschien toch ook maar eens een blog aan wijden?

De week van Riejanne 26 2017
Wekelijks ritueel: tomaten roosteren
De week van Riejanne 26 2017
Ovenschotel met feta, chorizo en alle restjes groente uit de koelkast

Nou, deze week was qua werk niet spannend en ook totaal niet productief. Volgende week beter?!

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *