Deze kikkererwtensalade met radijs en tonijn maakt een hele fijne lunch, maar niets houdt je tegen om ‘m als bijgerecht te serveren. De radijsjes zijn heerlijk knapperig en geven het hele gerecht een instant-zonnetje!

Ook dit gerecht (ik maakte hier al de limoenbulghur met spinazie en ras-el-hanout kip uit) komt uit “Hallo Jumbo” (juni 2017). Merkwaardig, want ik heb het blaadje maanden achter elkaar doorgebladerd en volledig ongeïnspireerd bij het oud papier gegooid, maar in deze juni-editie heb ik verschillende recepten gevonden die ik graag wil maken. Misschien komt het door de tijd van het jaar: met het mooie weer wil je (nou: ik) niet lang in de keuken staan en zo’n Jumboblaadje staat vol met simpele, snelle gerechten. En simpel is het – aan de gang!

(Toch nog even over “Hallo Jumbo”: dat staat vol met kreten als ‘Deel je foto op Instagram’ en #haalmeeruitjezomer. Vraagje aan Jumbo (hé, hallo): telt Instagram Stories ook en is het niet veel leuker als iemand complete blogs schrijft? Kan Cook & Book ook een eervolle vermelding krijgen?) – Sorry, dit even terzijde. 😉

Ingrediënten

1 bos radijsje, loof verwijderd, radijsjes in dunne plakjes gesneden
1 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
3 eetlepels gedroogde tomaten, in reepjes
1 bakje (200 gr) verse knoflooksaus
1 blikje (185 gr) tonijn in water, uitgelekt
1 zak (75 gr) rucola

Kikkererwtensalade

Bereidingswijze

  • Neem een grote schaal en vermeng hierin de plakjes radijs, de kikkererwten, de reepjes gedroogde tomaat en de knoflooksaus. Dit kun je prima een paar uur tevoren doen, maar zorg dat je de schaal in de koelkast zet.
  • Net voor het serveren schep je de stukken tonijn en de rucola erdoor, maar doe dit voorzichtig zodat de tonijn niet helemaal uit elkaar valt.

Als je wilt, kun je ook een gesnipperde rode ui door de salade doen. Persoonlijk ben ik geen groot liefhebber van rauwe ui, dus dat liet ik achterwege.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *