Of het weer nu wel of niet meewerkt, met dit recept ligt de zomer in één klap op je bord. Frisse limoenbulghur, zoetige ras-el-hanout kip en veel verse groenten – perfect!

Natuurlijk kun je in plaats van bulghur ook prima couscous gebruiken. Ik heb nu eenmaal een grote zak bulghur thuis liggen, dus die gebruik ik op dit moment standaard – maar anders zou ik voor couscous kiezen.

Voor wie het niet weet: ras-el-hanout is de naam van een kruidenmengsel uit de Noord-Afrikaanse / Midden-Oosterse keuken. Er gaan soms wel 20 of meer specerijen in en de samenstelling varieert nogal, maar het bevat eigenlijk altijd kaneel, kardemom, piment, kruidnagel, peper en nootmuskaat. Het heeft een bruine kleur en een sterke, wat zoete geur (waarin de kaneel overheerst).

Het recept komt uit “Hallo Jumbo” van juni 2017.

Ingrediënten (4 personen)

300 gr bulghur
2 limoenen, geraspt
2 eetlepels olijfolie
400 gr kipfilet, in blokjes
2 theelepels ras-el-hanout
1 rode paprika, in dunne reepjes
3 eetlepels cranberry’s
600 gr gewassen spinazie
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Limoenbulghur

Bereidingswijze

  • Bereid de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer het los en schep de limoenrasp erdoor en het sap van 1 limoen. Voeg eventueel een beetje zout en peper toe.
  • Verhit één eetlepel olijfolie in een wok of grote hapjespan. Bestrooi de kipblokjes met de ras-el-hanout en bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Haal de blokjes uit de pan en houd ze warm.
  • Verwarm de andere eetlepel olijfolie in de wok / hapjespan. Bak hierin de reepjes paprika en de cranberry’s tot ze zacht zijn. Voeg dan handje voor handje de spinazie toe. Blijf steeds goed omscheppen, zodat de spinazie slinkt en het vrijkomende vocht snel verdampt. (*)
  • Schep de bulghur op de borden en verdeel het spinaziemengsel en de kipblokjes erover.

(*)  Duurt het je te lang (met andere woorden: ben je net zo ongeduldig als ik) dan kun je het spinaziemengsel in een vergiet storten om het overtollige vocht af te voeren…

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *