Work-work-work, maar ik experimenteer er ook lustig op los in de keuken en moet onbedaarlijk lachen om Marc-Marie Huijbregts!

Maandag

Ik heb vandaag een vol programma, dus ik werk stevig door: bestellingen, nieuwe boeken publiceren en ook: het weekoverzicht! Rond half vier stap ik weer in de auto om naar Amsterdam te gaan (via het postkantoor), waar ik om 17 uur aankom. Het is de laatste cursusavond op de vaste locatie in The Student Hotel, dus for old times’ sake eten we nog een keertje bij The Pool.
In het eerste deel van de avond komen Bart van Olphen en zijn cameraman Tim van Niftrik vertellen over hun YouTube- / FoodTube successen. Súper interessant! Bart maakt natuurlijk de mooiste boeken over vis, maar hij is vooral ook bekend door z’n heerlijke en vaak eenvoudige visvideo’s. Na de pauze komt Marijn Frank aan de beurt. Zij is documentairemaakster en werkt ook mee aan ‘De Keuringsdienst van Waarde’. Zij vertelt hoe ze de zaken bij de Keuringsdienst aanpakken en legt ook uit hoe een documentaire tot stand komt.
Beide onderwerpen zijn een beetje ver-van-m’n-bed voor mij. Ik zie mezelf nog geen video’s (en al helemaal geen documentaires) maken, maar wie weet…

De week van Riejanne 20
De laatste Pool-burger

Dinsdag

Een heerlijk warme dag! Direct na de ochtendwandeling duik ik de keuken in, want ik heb een idee voor een koude aspergesoep. Dat blijkt inderdaad een succes (recept binnenkort online) en guess what ik voor de lunch heb…
De rest van de dag ben ik druk met bestellingen en het voorbereiden van nieuwe blogs. Ik publiceer de post over de risonisalade met dadels, kokos en witte kool.
Tussen de middag wandel ik met de hond naar de markt om groente en fruit te halen en ’s avonds gebruik ik direct de wilde spinazie in een risotto (recept volgt). Na het eten werk ik nog een paar uurtjes (lekker buiten met de laptop op schoot) en als ik weer binnen kom zie ik net een staartje van ‘De Keuringsdienst van Waarde’. Hé, daar is Marijn weer en het gaat over insecten die in gedroogde dadels zitten. Fijn Marijn, dat zal de mensen enthousiast maken voor m’n salade 😉

De week van Riejanne 20
Risotto met wilde spinazie en gerookte kip

Woensdag

Opnieuw een warme en zonnig dag! Ik wandel al vroeg met de hond door het (nog lekker koele) bos en daarna ga ik direct aan de slag: eerst de bestellingen klaar maken, dan de (inmiddels gearriveerde) nieuwe boeken uitpakken, de blogpost over mijn nieuwe keuken afmaken en publiceren en vervolgens de nieuw verschenen boeken gaan publiceren. Oh, en ik zet natuurlijk ook de nieuwe CPNB-top 10 (categorie Eten & Drinken) online!
’s Avonds heb ik met een vriendinnetje afgesproken in Nijmegen. We eten eerst een hapje en gaan dan naar de Stadsschouwburg: Marc-Marie Huijbregts in zijn voorstelling ‘Getekend’.

De week van Riejanne 20
Opnieuw een burger, nu bij ‘De Dromaai’

Donderdag

Vandaag heb ik er een flinke kluif aan om alle nieuwe boeken online te krijgen. Maar: het lukt en aan het einde van de middag kan ik het overzicht publiceren.
Het avondeten bestaat uit runderreepjes, zilvervliesrijst en een groenten mengsel (paprika, lente-ui, rode peper). Ik maak de boel op smaak met een combinatie van sojasaus en oestersaus – een combinatie die ik veelvuldig toepas sinds ik erop stuitte bij een recept voor Aziatische noedels van Sam Stern.
Het plan om ’s avonds te gaan tennissen valt in duigen als duidelijk wordt dat alle banen bezet zijn voor een sponsortoernooi. Bummer… nu is er geen excuus meer om de administratie te negeren en dus klap ik zuchtend m’n laptop weer open.

Vrijdag

Opnieuw een vlijtige dag achter de laptop! Ik maak bestellingen klaar, zet voorraadboeken op de site en publiceer de blogpost over yaki udon. Aan het einde van de middag haal ik boodschappen en voor het avondeten maak ik een pestopizza met rauwe ham en rucola (recept volgt). Er is nog veel te doen, dus ’s avonds ga ik nog even verder – tot ik mezelf uiteindelijk beloon met een aflevering van ‘The Real Housewives of Orange County’ 😉

De week van Riejanne 20
Pizzanight!

Zaterdag

Hoewel het vrij warm in huis is, loop ik de hele dag dozen heen en weer te sjouwen. Dozen die beneden staan gaan naar boven en op de terugweg neem ik dozen die boven staan mee naar beneden. Ik word er niet blij van, maar het resultaat is wel dat – qua dozen en uitpakken – nu alles op de goede plek staat. Tussendoor wandel ik met de hond en werk ik een beetje: voorraadboeken publiceren en blogposten voorbereiden.
’s Avonds ga ik naar een vriendinnetje die nét in een nieuw huis is getrokken (het lijkt wel of iedereen aan het verhuizen is!) en daar eet ik ook een hapje mee. Fijn om haar eindelijk weer eens te spreken!

Zondag

Het plan is om vandaag de keuken te reorganiseren. Alle spullen zijn er namelijk gewoon in gezet (deurtjes dicht en hé, het lijkt allemaal opgeruimd!), maar uiteraard staat nu alles op de net-niet-goede-plek. En daar blijft het voorlopig ook staan, want ik besluit in staking te gaan en van het zonnetje te gaan genieten.
Helemaal een luie dag wordt het niet, want ik werk nog wel eventjes aan een paar boeken en de blogpost over de bulghursalade met geroosterde tomaten wordt ook gepubliceerd.
Het avondeten bestaat uit een oude favoriet van Donna Hay: gnocchi met citroen en rucola. Het recept staat nog op de oude site, dus ik denk dat ik het ga recyclen.

De week van Riejanne 20
Gnocchi met citroen en rucola

De komende week heb ik de laatste cursusbijeenkomst op de redactie bij ‘ELLE Eten’ en verder staat er vooral heel veel werk gepland. Ik heb een grote lading blogposten te schrijven en er ligt ook nog achterstallige administratie op me te wachten… Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *