Een rustige week qua afspraken, maar niet qua werk: het is hard nodig om tijd en aandacht te besteden aan Cook & Book – en dat gebeurt dan ook!

Maandag

Ik start de week met een heerlijke lading bestellingen, maar helaas kan ik inmiddels toch wel duidelijk merken dat ik te weinig tijd heb besteed aan de website (lees: minder bezoekers, minder bestellingen). Ik heb daarom in het weekend al flink gas gegeven en daar ga ik vandaag mee door. Ik zeg zelfs de cursus Foodjournalistiek af, want de webshop en website hebben absolute prioriteit. Het is vooral veel werk achter de schermen, maar wat wél zichtbaar is: het weekoverzicht!
Tussen de bedrijven door eet ik een broodje en ik klap pas halverwege de avond de laptop dicht. Daarna wandel ik even met de hond en vervolgens kruip ik vroeg in bed. Spannende dag, joh…

Dinsdag

Vrijwel een kopie van maandag. Ik besteed veel tijd aan het interview met bakker Tom van Otterloo, wat ik vandaag ook publiceer. Het oorspronkelijke interview (een opdracht voor de cursus) was geschreven voor ELLE Eten print, dus ik moet de ingeleverde versie ombouwen tot een stuk dat geschikt is voor internet. Dat doe ik vooral door wat extra foto’s toe te voegen en kortere alinea’s en kortere zinnen te maken.
Ik word heel blij als ik zie dat het Facebookbericht over het interview veelvuldig gedeeld en geliked wordt – en dat vertaalt zich in hoge bezoekersaantallen op de site!
’s Avonds maak ik een grote ovenschaal met tortilla’s (of burrito’s, whatever) en daarna zit ik weer achter m’n laptop.

De week van Riejanne 19 2017

Woensdag

Vandaag heb ik een beetje een off-day. De laatste dagen was ik zó productief, maar nu komt er weinig uit m’n vingers. Waardeloos, want er is nog veel te doen! Naast de gebruikelijke bestellingen, begin ik met het toevoegen van de in deze week nieuw verschenen kookboeken. Natuurlijk post ik ook weer de nieuwe top 10.
Ik maak vanavond opnieuw yaki udon (afgelopen zondag ook al gegeten), omdat het een lekker snel recept is (volgt nog) – maar ook omdat ik een versie met extra toegevoegde gember wilde testen. ’s Avonds heb ik een stel vriendinnen op bezoek en doe ik even géén Cook & Book.

De week van Riejanne 19 2017

Donderdag

De off-day was gisteren en vandaag ben ik weer lekker aan de slag. De laatste nieuwe boeken komen op de site en ik maak ook (zoals elke week) een overzicht. Verder worden er nog extra boeken afgeleverd, dus daar kan ik me de komende dagen mee vermaken.
’s Avonds ga ik naar de kapper en bij thuiskomst eet ik opgewarmde yaki udon (ook lekker!). Ik rommel even wat in de tuin (dat wordt het volgende project – maar het verfproject is natuurlijk ook nog niet af), kijk heel even naar het Songfestival en ga vroeg slapen.

Vrijdag

Tijdens de ochtendwandeling met de hond kom ik 2 grote groepen wilde zwijnen tegen – ik schat dat ik er in totaal tussen de 35 en 40 zie. Je struikelt bijna over de varkens!
Ik ga vandaag flink aan de slag met het publiceren van boeken: boeken die al verschenen zijn, maar die nog niet eerder op de site stonden. Ook schrijf en publiceer ik een blogpost over de heerlijke ABC muffins (Apple Banana Carrot) die ik maakte uit “Kitchen table food” van Tal Maes en Petra de Hamer.
Voor het avondeten schuif ik een beenhammetje in de oven en maak ik asperges (eindelijk!). Geen creatief gedoe: gewoon met een botersausje met wat bieslook en een kneepje citroensap. Klassiek is vaak het best!
’s Avonds ga ik op bezoek bij vrienden en ik eet te veel kaasjes (maar houd het wel braaf bij één glaasje wijn). Het wordt veel te laat, maar het is reuzegezellig!

De week van Riejanne 19 2017

Zaterdag

Hoewel de benedenverdieping nu redelijk in orde, moet er in de rest van het huis nog het nodige gebeuren. Vooral op de zolderverdieping staan nog veel onuitgepakte dozen en daar ga ik mee aan de slag. Het blijkt veel werk en het is er warm, maar aan het einde van de middag kan ik tevreden om me heen kijken. Daarna ga ik aan de koele witte wijn – ik vind dat ik dat wel verdiend heb. Bovendien was ik vandaag al actief in de keuken (nou ja, eigenlijk was de oven actief): ik heb tomaten geroosterd. M’n eigen tomaten vind ik veel lekkerder dan de gedroogde tomaten die je in potjes koopt. Wil je het ook proberen? Hier is de link! Wedden dat je na één keer verkocht bent?
Het avondeten bestaat uit rundertartaartjes met een salade van risoni met dadels, kokos en spitskool. Dat klinkt heel bijzonder en is heel lekker! Recept volgt later op dit blog, mensen!
’s Avonds kijk ik naar het Songfestival, maar ik val halverwege in slaap…

De week van Riejanne 19 2017
Dit was dus vóór de tomaatjes de oven in gingen
De week van Riejanne 19 2017
Risoni met dadel, kokos en spitskool

Zondag

Gisteren is de laptop niet open geweest en dat gebeurt bijna nooit! Vandaag moet er wel wat gebeuren, dus ik werk een paar uurtjes: ik maak een pagina over lekkere salades en ik publiceer een aantal boeken.
Aan het einde van de middag maak ik een bulghursalade die even rustig moet staan, zodat alle smaken doorwerken. M’n geroosterde tomaten gaan erin, eveneens een flinke lading platte peterselie en basilicum (de ultieme geur van de zomer!) en verkruimelde feta… zó lekker! Ook hiervan ga ik het recept nog publiceren.
’s Avonds sla ik eindelijk weer eens een boek open. Ik lees zó weinig de laatste tijd, terwijl ik het altijd zo ontspannend vind. Ik verdiep me in “Nooit meer te druk” van Tony Crabbe. Het lijkt me een goed idee om het boek aandachtig te lezen 😉

De week van Riejanne 19 2017

Volgende week ga ik onverminderd door met mijn plannen voor Cook & Book! De avonden zijn wel weer wat meer gevuld en daar heb ik zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *