Als je met enige regelmaat mijn weekoverzichten leest, weet je dat ik de afgelopen maanden verbouwd heb. Omdat ik best behoorlijk heb lopen piepen hoe zwaar / moeilijk / koud / onhandig het allemaal was, lijkt het me logisch dat jullie dan nu getrakteerd worden op het eindresultaat. Want het was het allemaal waard. Kijk mee naar mijn nieuwe keuken!

Nou was die keuken niet het enige project. In het kort: er is een nieuwe bijkeuken aangebouwd, de open haard in de woonkamer is eruit, er ligt overal een nieuwe vloer en het geheel is van een likje verse verf voorzien. En dat kwam allemaal omdat ik eigenlijk alleen maar een nieuwe keuken wilde… Zoals gebruikelijk rol je van het één in het ander – en voor je het weet zit je dus middenin een verbouwing die 2 maanden duurt.

Minderwaardigheidscomplex?

Nou, die keuken dus. Daar ben ik héél blij mee. Afgaande op de vragen die mij de laatste maanden zijn gesteld, zou mijn nieuwe speeltje echter bijna een minderwaardigheidscomplex krijgen, want: nee, geen quooker, geen flexkraan, geen designerkraan, geen grillplaat, geen wokbrander, geen stoomoven, geen wijnkoelkast, geen inductieplaat, geen ingebouwde koffiemachine, geen plintverwarming en nee, ook geen Boretti gasfornuis. Gewoon, een keuken!

Nee, hoor! Dit is er namelijk wél:

Mijn nieuwe keuken
Mijn nieuwe keuken
Mijn nieuwe keuken
De achterwand biedt enorm veel bergruimte. Links in de hoek staan de koelkast en de vriezer en daarnaast zie je op ooghoogte de combi-oven. Rechts in de hoek bevindt zich de gasplaat, met daarboven de afzuiging. Boven zijn allemaal kastjes, beneden allemaal lades.
Achter het gasfornuis zit een roestvrij stalen plaat en de rest van de muur is geschilderd met afneembare verf.

Mijn nieuwe keuken

Mijn nieuwe keuken
Aan de overkant is het spoelschiereiland. Hier is de spoelbak (met een hot fill boiler verstopt in het kastje eronder) en daarnaast is de vaatwasser geplaatst. Tegen de muur (dat is een ingebouwde kast) is dan nog een kast met lades. Het schiereiland is de plek waar ik spullen snij (en grotendeels ook fotografeer) en ik kijk hierbij nu dus de woonkamer in. Aan de woonkamerkant steekt het werkblad over en kun je aanschuiven op één van de barstoelen. In een Amerikaanse serie over home improvement zouden ze het de breakfast bar noemen.

Mijn nieuwe keuken

Vóór de verbouwing liep je vanuit de keuken naar buiten, maar nu beland je in de bijkeuken. Daar staat een deel van de voorraad van Cook & Book, een wasmachine en wasdroger en er is een wasbak waar kleine-vieze-hondjes-die-met-modderpoten-uit-het-bos-komen gewassen kunnen worden.

Mijn nieuwe keuken

That’s it, folks! Zó blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *