Zoete aardappelpuree

Ik wil me verder nergens mee bemoeien, maar ik vind het wel m’n plicht om erop te wijzen dat dit een gerecht is dat je absoluut een keer MOET maken. Verder mag je het allemaal zelf weten, dat zijn niet mijn zaken, maar echt: je leven is niet compleet als je deze puree niet gegeten hebt.

Vorige week zag ik op TV hoe Jamie Oliver deze zoete aardappels klaarmaakte in het programma “Jamie in 30 minuten” (op dinsdagmiddag op RTL4). Ik ben gek op zoete aardappels en dus altijd op jacht naar lekkere recepten waarin ze kunnen schitteren. En dat doen ze hier. De combinatie met de mangochutney en de koriander is briljant. DOEN!!
Uit: “Jamie in 30 minuten” van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers). Even een opmerking: volgens Jamie kunnen 4 personen eten van het onderstaande recept, maar neem van mij aan: maak maar wat extra!

Zoete aardappelpuree_2

Ingrediënten

700 gr zoete aardappelen
2 limoenen
klein bosje verse koriander, fijngehakt
2 eetlepels mangochutney
1 eetlepel sojasaus
1 rood (nou ja, oranje) pepertje, fijngehakt

Bereidingswijze

  • Was de aardappel goed (schillen hoeft niet, maar snijd wel de lelijke plekjes weg) en snijd ze in stukken van ongever 3 x 3 cm.
  • Snijd 1 limoen doormidden en doe de 2 helften, samen met de aardappelstukken, in een magnetronbestendige schaal. Doe er een dubbele laag magnetronfolie overheen en zet ze 14 minuten op vol vermogen in de magnetron.
  • Vermeng de koriander (houd een paar takjes achter voor de garnering), de mangochutney, de sojasaus en het pepertje met het sap van een halve limoen.
  • Neem de schaal uit de magnetron, verwijder het folie (heet!) en knijp met een vleestang de limoenhelften uit.
  • Doe dan het chutneymengsel erbij en stamp het hele boeltje met een stamper door elkaar (je kunt het net zo fijn of grof maken als je wilt). Breng eventueel nog extra op smaak met zout of peper of wat meer limoensap (je hebt nog een halve limoen over), maar dat was bij mij helemaal niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *