Gisteravond zag ik op één avond zowel de Australische als de Britse versie van “Masterchef”. Fantastische programma’s! Toch moet ik oppassen dat ik er geen minderwaardigheidscomplexen aan overhoud. Er verschijnen immers de meest geweldige en voortreffelijk gepresenteerde gerechten en die zijn allemaal gemaakt door… amateurs! Van het soort waar een professional jaloers op zou zijn, maar toch… amateurs!

Hun creaties doen mijn gefröbel in de keuken verbleken tot, inderdaad, leuk geprobeerde knutselwerkjes. Nou ja, het zij zo. In elk geval vind ik m’n geknutsel wel lekker en ga ik onverstoorbaar door om er op deze plek over te schrijven…

Vandaag een recept voor een snelle en gemakkelijke paella, uit “Basic Kitchen / Rijst” van Laurence & Gilles Laurendon (Uitgeverij Terra).

snelle-paella

Ingrediënten (4 personen)

1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kipfilet, in blokjes
150 gr chorizo, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
2 tomaten, zaadjes verwijderd, in blokjes
400 gr risottorijst (bv. arborio)
1 liter kippenbouillon
200 gr doperwtjes (diepvries)
1 afgestreken theelepel paprikapoeder
een grote snuf saffraandraadjes of saffraanpoeder
100 gr reuzengarnalen
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

snelle-paella_2

  • Neem een grote koekenpan (met passend deksel) en verhit de olijfolie. Fruit hierin kort de knoflook en voeg dan de blokjes kip, chorizo en paprika toe. Breng op smaak met zout en peper en bak dit ongeveer 5 minuten op vrij laag vuur.
  • Doe de tomaten en de rijst in de pan en vermeng alles goed.
  • Bak de rijst een minuutje mee.
  • Giet de bouillon erbij en voeg eveneens de doperwtjes toe. Breng het geheel nét aan de kook.
  • Voeg eventueel nog wat peper en zout toe en doe de saffraan en het paprikapoeder erbij. Leg het deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal dan het deksel van de pan, schep de garnalen erdoor en laat de paella nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelen. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *