Van Karin Luiten mag je niet uit pakjes en zakjes koken, maar ze zegt niets over potjes. Ik voelde me dus ook geen seconde schuldig toen ik groene currypasta UIT EEN POTJE gebruikte voor deze heerlijke kip siam (Thaise kip).

Hoewel er een prima recept voor homemade groene currypasta in het boek is opgenomen, gold voor mij: I couldn’t be bothered. Ik had namelijk nog een potje in de koelkast staan en die kwam uitstekend van pas. Mijn versie is dus een vereenvoudigde versie van het origineel, dat in “Slim zónder pakjes & zakjes” (Nieuw Amsterdam) te vinden is.

Nog even dit: ik gebruikte pinda’s (oven-roasted), maar het originele recept schrijft geroosterde cashewnoten voor. Maar ja, ik houd niet van noten… je weet het inmiddels.

Ingrediënten

scheutje plantaardige olie
4 eetlepels groene currypasta
350 gr kippendijen, in blokjes
1 blik (400 ml) kokosmelk
1 eetlepel Thaise vissaus
sap van 1 limoen
250 gr pandanrijst
1 gele paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
handje verse koriander, grofgehakt
100 gr oven-roasted pinda’s, grofgehakt

Kip siam

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Neem een pan met een dikke bodem en een goed passend deksel en verhit hierin de olie. Voeg de currypasta toe en bak deze 2 minuten op vrij hoog vuur (pas op, spatgevaar!). Voeg de kip toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Giet de kokosmelk, de vissaus en het limoensap erbij en breng aan de kook. Doe dan de ongekookte rijst en de paprika’s in de pan en schep even goed door. Wacht tot de vloeistoffen weer koken, leg het deksel op de pan en zet de pan 25 minuten in de oven.
  • Haal de schaal uit de oven en schep de lente-ui en koriander erdoor. Garneer met de pinda’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *