Een heerlijke groene curry met sperziebonen en krieltjes – dit recept uit “A simple table” van Michele Cranston zal je zeker bevallen!

Neem even de tijd om deze curry te maken. Dat is niet vanwege de hoeveelheid handelingen die je moet verrichten, want je hebt er weinig werk aan. Nee, laat de kokosmelk lekker bubbelen zodat hierin vlees en groenten gegaard worden en de saus langzaam indikt. Plus: dit recept is een uitgelezen mogelijkheid om eindelijk eens wat te doen met dat potje groene currypasta in je voorraadkast!

Dit recept komt uit “A simple table” van Michele Cranston (Terra).

Ingrediënten

Groene curry met sperziebonen3 eetlepels olijfolie
4 schouderkarbonades
3 uien, in dunne halve ringen
2 eetlepels groene currypasta
1 eetlepel verse gember, geraspt
1 eetlepel kurkumapoeder
20 gr verse koriander
250 ml kokosmelk
500 gr krieltjes, gehalveerd
300 gr sperziebonen, gehalveerd
2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan (met dikke bodem en passend deksel) op matig pan en bak hierin de karbonades tot ze een bruine kleur hebben. Haal de karbonades uit de pan en bewaar tot later.Groene curry met sperziebonen
  • Gebruik dezelfde pan en voeg een eetlepel olijfolie toe. Voeg de ui, de currypasta, de gember en het kurkumapoeder toe en bak ze op matig vuur. Hak de steeltjes van de koriander heel fijn en roer deze erdoor. Als de uien glazig zijn en een beetje kleur hebben gekregen kun je 250 ml water toevoegen. Doe vervolgens de karbonades weer terug in de pan.
  • Laat het vlees 30 minuten sudderen. Giet dan de kokosmelk erbij en voeg de krieltjes toe. Leg het deksel op de pan en laat alles 1 uur sudderen op een laag vuur. Voeg daarna de sperziebonen toe en laat de curry nog 15-20 minuten sudderen – zonder deksel, want anders blijft de saus te dun.
  • Roer op het laatste moment het citroensap erdoor. Vis de karbonades uit de pan, trek het vlees met twee vorken uit elkaar en verwijder de botten. Doe het vlees terug in de saus, hak de blaadjes van de koriander grof en strooi ze over de curry.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *