Ik weet niet hoe jij er over denkt, maar bij warm weer wil ik niet al te lang in de keuken staan. Daarom is dit recept zo handig: geroosterde citroenaardappelen (met een Griekse twist).

De Griekse twist zit ‘m in het royale gebruik van gedroogde oregano – een smaak die me altijd direct terugvoert naar een eiland in de Ionische Zee. De combinatie met de fris-zure citroen maakt deze ovenschotel tot een gerecht dat ik ongetwijfeld de komende maanden nog vaak ga maken. Het is dan ook buitengewoon simpel: alle ingrediënten in een ovenschaal en vervolgens ga je lekker buiten in het zonnetje zitten tot alles klaar is.

Dit recept is mijn (zuurdere) variant op de ‘Greek roasted lemon potatoes’ van foodblog ‘Olive & Mango’.

Ingrediënten

750 – 1000 gr vastkokende aardappelen, in parten
3 eetlepels olijfolie
sap van 2 citroenen
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel (zee)zout

Geroosterde citroenaardappelen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 205 graden Celsius (hete lucht-oven).
  • Neem een grote ovenschaal en doe de aardappelparten hierin. Ik heb de aardappelen niet geschild, maar die keuze is natuurlijk helemaal aan jou.
  • Voeg de olijfolie, het citroensap, de oregano, het knoflookpoeder, het uienpoeder en het zeezout toe en vermeng alles goed.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal 30 minuten in de oven.
  • Verwijder dan het folie en rooster de aardappelen nogmaals 30 minuten in de oven. Verlaag hierbij de temperatuur tot 190 graden Celsius.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *