Een simpele, snelle en heerlijke borrelhap: gebakken camembert uit de oven. Serveer de kaas met repen pitabrood en geroosterde bloemkoolroosjes en dip in!

Al ruim anderhalf jaar heb ik in mijn telefoon korte notities staan over deze camembert. Ik heb ze ooit – heel haastig – gemaakt toen ik het recept op tv zag. Helemaal zeker ben ik niet, maar ik geloof dat ik deze versie heb gezien bij ‘Real girl’s kitchen‘.

Licht en calorie-arm is het allemaal bepaald niet, maar deze gebakken (en dus van binnen helemaal gesmolten) kaas is een perfecte dip. Ik bakte pitabroodjes af in de oven en sneed die in repen, maar om toch ook een béétje gezond te doen maakte ik er ook geroosterde bloemkoolroosjes bij. Bloemkool en kaas zijn nu eenmaal dikke vrienden!

Ingrediënten

1 (rond) camembertkaasje (vervang eventueel door brie)
2 eetlepels ahornsiroop
snufje cayennepeper
flinke snuf kaneelpoeder
verse tijm

Erbij:
pitabroodjes (afbakbroodjes)
1 bloemkool
2 eetlepels olijfolie
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Gebakken camembert

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius (hete luchtoven).
  • Maak met een scherp mes kris-kras inkepingen in de kaas en doe de camember in een (zo goed mogelijk passend) ovenschaaltje.
  • Verdeel de ahornsiroop, de cayennepeper, het kaneelpoeder en de tijm over het kaasje.
  • Zet het ovenschaaltje (onafgedekt) 10 minuten in de hete oven en serveer met repen pitabrood en geroosterde bloemkoolroosjes (*).
  • (*) Voor de bloemkoolroosjes: verdeel 1 bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een ovenschaal. Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over en breng op smaak met zout en peper. Hussel alles even door elkaar en rooster de bloemkool 30 minuten in de oven (200 graden Celsius – hete luchtoven). Schep halverwege een keertje om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *