Ergens eind maart stelde ik op Facebook de vraag welke (lente)groente jullie, beste lezers, hier op dit blog graag zouden zien schitteren. Er volgde een overweldigend aantal reacties – 2 stuks. Met twee verschillende groenten, dus er was geen winnaar. Conclusie: beide groenten krijgen een post!

Bruschetta met geitenkaas en tuinbonenHoewel.. die ene (snijbiet) moet nog even wachten, want dat blijk je niet zo heel gemakkelijk te kunnen kopen. Niet bij de groentemeneer en ook niet op de markt. Binnenkort eens even kijken bij de biologische winkel – hopelijk snel gevolgd door een smakelijk recept op deze plek.

De andere groente (tuinbonen) is zonder problemen verkrijgbaar. Klein probleempuntje voor mij: ik kan er niet warm voor lopen. Het probleem zit ‘m in dat venijnige, taaie schilletje – wat voor mij de hele boon verpest. In dit recept vind je de eenvoudige oplossing: dubbel doppen. Dan hou je bijna niets over (behalve heel veel afval), maar in dit recept heb je ook niet zo veel nodig – en op deze manier eet ik heel graag tuinboontjes!

Het recept komt uit de nieuwe Donna Hay, “Fresh en light” (Van Dishoeck).

Bruschetta met geitenkaas en tuinbonen_2Ingrediënten (10 stuks)

1 (afbak) ciabatta
500 gr tuinbonen (in schil)
100 gr zachte geitenkaas
1 takje munt, blaadjes fijngehakt
sap van ½ citroen
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Bak (eventueel) het brood af in de oven, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het even afkoelen en snijd het dan in dikke plakken. Verhit een grillpan en leg de plakken ciabatta erop tot donkere roostersporen verschijnen. Draai de plakken om en rooster ook de andere kant. Haal het brood uit de grillpan en laat afkoelen tot gebruik.
  • Haal de tuinbonen uit hun lange groene jas en kook ze 5 minuten in ongezouten water (controleer met een mes of ze gaar zijn). Giet de bonen af en doe koud water in de pan. Laat de tuinbonen even afkoelen in het water en giet ze daarna opnieuw goed af.
  • Neem een klein, scherp mesje en maak een sneetje in elke boon. Druk vervolgens de groene boontjes eruit – en gooi de vieze, grijze omhulsels weg.
  • Besmeer de plakken ciabatta royaal met de zachte geitenkaas. Doe de dubbelgedopte boontjes in een kom, voeg de munt en het citroensap toe en vermeng goed. Schep een eetlepel van dit mengsel op elke bruschetta en bestrooi ze met zeezout en versgemalen peper. Serveer direct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *