Deze week: veel zorgen om het hondje, maar opluchting als het allemaal beter lijkt te gaan. Plus: nieuwe boeken voor Slagerij Putman en Bakkerij Tom van Otterloo en een dagje uitwaaien in het noorden.

Maandag

De week begint niet goed: er is iets niet in orde met m’n hondje Djeco. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar hij wil niet wandelen – en dat is een teken dat er iets fout gaat. In de loop van de dag groeit het vermoeden dat er iets met z’n rug aan de hand is.
Als het hondje van de leg is, ben ik dat ook – maar er moet ook gewerkt worden. Ik verwerk dus de bestellingen, maak en publiceer de blogpost over de afgelopen week en verder – nou, verder niet veel. Zin om te koken heb ik ook al niet, dus er wordt patat gehaald. ’s Avonds kom ik niet verder dan een beetje tv kijken (Wimbledon) en piekeren over de hond.

De week van Riejanne 28
Zorgenkind

Dinsdag

Na een behoorlijk waardeloze nacht (het slaapt niet lekker als je je hond hoort kreunen van de pijn) en een kort ochtendwandelingetje dat moeizaam verloopt, is de maat vol. Ik bel de dierenarts en gelukkig kunnen we dezelfde ochtend nog komen. De dokter constateert dat er hoogstwaarschijnlijk sprake is van een beginnende hernia in Djeco’s onderrug en daar staat maar één remedie voor: strikte rust en pijnstillers. Voorlopig tenminste, want er wordt al direct gesproken over de mogelijkheid van een operatie. Ik moet er niet aan denken: zijn knie-operatie staat me nog vers in het geheugen en dat was geen pretje.
Hij krijgt bij de dierenarts een pijnstillende injectie en bovendien nog een extra spuit direct in de onderrug. De dokter waarschuwt dat hij daar groggy van gaat worden en dat is inderdaad het geval: Djeco ziet de rest van de dag de hemel voor een doedelzak aan.
Tussen de herniaperikelen door pak ik de bestellingen in, publiceer ik een blogpost over de coq au Riesling van Nigella Lawson en verder doe ik opnieuw weinig zinnigs. Aan het einde van de middag vertrek ik richting Loenen aan de Vecht (geen zorgen: Djeco is op dat moment al iets meer bij zinnen gekomen en hij wordt in goede handen achtergelaten). Ik ga namelijk eten bij ’t Amsterdammertje (één Michelinster) met Ria. Ria is een lieve vriendin van mij, die op de achtergrond waanzinnig belangrijk is voor Cook & Book. Zij bereidt namelijk de publicatie voor van alle boeken die op voorraad zijn. Ter verduidelijking: de nieuwe boeken die uitkomen zet ik zelf direct online, maar er is een voorraad van ruim 2000 ‘oude’ titels en die wil ik ook graag een keer verkopen 😉 Dat is waar Ria mij ontzettend helpt. Als bedankje neem ik haar vanavond mee uit eten en daar kan ik kort over zijn: het is fan-tas-tisch. Zó lekker en elke hap is een verrassing. Alles klopt, ook qua bediening. Een absolute aanrader! Ik had er al eerder gegeten en ik zweer je: als het niet zo’n eind rijden was, zat ik er elke maand.
Natuurlijk is het al tegen middernacht als ik thuis kom en tot mijn grote vreugde kijkt Djeco weer helder uit z’n ogen en is hij zelfs vrolijk aan het kwispelen! Die nacht slapen we allebei een stuk rustiger…

Amsterdammertje
Zó lekker: dessert amuse van koriander en lychee

Woensdag

De rust keert terug, want met Djeco gaat het beter. Hij krijgt na z’n ontbijtje de eerste pijnstillers in tabletvorm en die doen goed hun werk. Langzamerhand verandert Djeco weer in het vrolijke hondje dat hij normaal is. Ik ben zó blij!
Het Centraal Boekhuis komt m’n bestelling afleveren en daar zit deze keer geen enkel nieuw verschenen boek bij – hallo, zomervakantie! Ik kan me daarom helemaal bezighouden met top 10, de bestellingen, het voorbereiden van een nieuwe blogpost en bijkletsen met vriendinnetje Kyonne die wat boeken op komt halen.
’s Avonds maak ik (net als vorige week) de coq au Riesling – even favoriet! ’s Avonds moet ik eigenlijk aan het werk, maar ik plof op de bank en kijk naar het tennis op Wimbledon.

Donderdag

Met Djeco gaat het steeds beter en door de pijnstillers voelt hij zich prima – en snapt niet waarom er geen lange wandelingen gemaakt worden en waarom hij niet meer op de bank mag springen. Probeer maar eens een actief hondje in toom te houden…. dat valt niet mee!
’s Ochtends ga ik eerst wat administratie doen en daarna pak ik bestellingen in, publiceer het blog over het gewokte rundergehakt met sojadressing en bereid nieuwe blogs voor. Na het dagelijkse tripje naar het postkantoor ga ik in de keuken aan de slag met de mega-saucijzenbroodjes uit “De perfecte Preston” van Matt Preston. Die blijken enorm lekker te zijn, dus binnenkort krijgen ze hun eigen plekje op dit blog.

De week van Riejanne 28
Super-saucijs

Vrijdag

In de ochtend rijd ik eerst naar Arnhem om nieuwe boeken af te leveren bij Bakkerij Tom van Otterloo en Slagerij Putman. Allebei in de Steenstraat, op een steenworp afstand van elkaar. Na terugkomst ga ik bestellingen inpakken en de administratie doen. Ook wordt het bananabreadblog (met honing en pure chocolade) gepubliceerd.
Het avondeten is eenvoudig: er zijn nog saucijzenbroodjes van gisteren over, dus met krieltjes en een pot doperwten erbij ben ik snel klaar!

Zaterdag

Even doorwerken vandaag, want morgen heb ik daar de hele dag geen gelegenheid toe. Het is ‘achter de schermen’-werk: de administratie. Ik schiet goed op en m’n zelfingenomenheid wordt nog groter als ik er ook nog in slaag om weer eens een kwast en een pot verf te pakken en even een deur ga aflakken… Weliswaar is dit het kleinste van de nog uitstaande klusjes, maar hé… ik dóe eindelijk weer eens wat!
’s Avonds maak ik een supersimpel gerecht: een pasta met Italiaanse worst en tomatensaus, uit “Vakantiekookboek Italië” van Onno Kleyn. Blog volgt!

De week van Riejanne 28
Trofie met salsiccia

Zondag

Vroeg op pad! Ik ga naar Lauwersoog om een dagje door te brengen met een vriendinnetje met haar 2 dochters. Ze vieren daar vakantie en (net als vorig jaar) kom ik gezellig een dagje langs. Ik haal verse broodjes en croissantjes bij de bakker (voor de lunch) en ben rond half 11 al op de plaats van bestemming. We kletsen lekker bij, maken een boottochtje op het Lauwersmeer en de dag vliegt voorbij. Na het avondeten rijd ik weer terug.
Een dagje weg betekent niet dat er niets gebeurt qua Cook & Book: ’s ochtends is al het verslag van het eten bij ’t Amsterdammertje online gegaan…

De week van Riejanne 28
Lauwersmeer

Volgende week staan er geen hele spannende evenementen op de agenda. Ik wil met name in de ochtenden vroeg beginnen en hard doorwerken, zodat ik ’s middags kan genieten van het aangekondigde mooie weer. We zullen zien wat daarvan terecht komt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *