Vorige week liep het allemaal niet zo lekker, maar ik begin vol goede moed! En: het wordt een leuke en afwisselende week!

Maandag

Zoals meestal het geval is, liggen er na het weekend flink wat bestellingen te wachten en ik begin er dus mee om die in te pakken. Aan het einde van de ochtend komt een vriendinnetje langs om even bij te kletsen en wat boeken uit te zoeken. ’s Middags werk ik verder aan de bestellingen en maak ik een blogpost. Eerder op de dag heb ik al het weekoverzicht van de vorige week gepubliceerd.
Het avondeten bestaat uit een geïmproviseerd maaltje van rundersaucijs (uit het velletje gehaald en in stukken verbrokkeld) met champignons, het restje van de yakisoba saus en noedels. Verrassend lekker!
Hoewel er nog veel werk ligt, kijk ik ’s avonds naar het tennis op Wimbledon. Ik volg graag tennis op tv, maar het komt er bijna niet van en ik heb me voorgenomen om dat dit toernooi anders aan te pakken!

Dinsdag

Vroeg uit de veren voor de boswandeling, waar de wilde zwijnen steeds brutaler worden. Nu ophouden, jongens… wel weggaan als ik eraan kom! Daarna vertrek ik naar Nijmegen voor een bespreking bij Roquin, mijn webbureau. Vervolgens ga ik even op ziekenbezoek en daarna weer terug naar huis. ’s Middags houd ik me bezig met de bestellingen en maak ik al een eerste begin met hetgeen we vanochtend besproken hebben. Ik maak ook een nieuwe blogpost klaar (en vanochtend is het blog over de pindakaaskoekjes met bacon online gekomen).
’s Avonds maak ik coq au Riesling, naar het recept van Nigella Lawson. Een oud recept, dat ook op m’n oude blog staat, maar waarvan ik direct besluit om het ook hier te gaan plaatsen. Zo lekker, mensen! Daarna opnieuw: Wimbledon!

De week van Riejanne 27
Coq au Riesling

Woensdag

De zwijnen hebben geluisterd, want ze laten zich vanmorgen niet zien. Dat gebeurt in deze tijd van het jaar bijna nooit! Het wordt nog mooier, want op een open plek in het bos staan 5 hertjes in het zonnetje te genieten. De hond blijft heel rustig bij het zien van reeën of herten (bij de varkens flipt-ie totaal) en we blijven rustig staan kijken. De hertjes zien ons best, maar maken geen enkele haast te vertrekken en staan ons nieuwsgierig te bekijken. Prachtig!
Zoals gebruikelijk worden vandaag nieuwe boeken aangeleverd en direct daarna begin ik met het plaatsen van de kookboeken die zojuist verschenen zijn. Deze week zijn het er niet veel – een duidelijk teken dat de zomervakantie eraan komt! Op woensdag werk ik bovendien altijd de top 10 bij en ik publiceer het bericht van de yakisoba met kip.
’s Avonds ik eet de restjes van de coq au Riesling op.

Donderdag

Een relatief kalme dag bij Cook & Book – vandaag kan ik het een beetje rustiger aan doen, omdat er weinig nieuwe boeken te plaatsen zijn. Dat komt goed uit, want het is mooi weer en daar geniet ik dan ’s middags ook lekker van. Het overzicht van de nieuwe boeken komt online, evenals een blog over het BookMeatWine zomerevenement bij Henri Bloem, aanstaande zaterdag.
’s Avonds komt een vriendinnetje op bezoek en we zitten na het eten (zalm met pesto, linguine met geroosterde tomaat en een salade) nog uren buiten te kletsen.

Vrijdag

Vandaag maak ik een selectie van de boeken die ik mee ga nemen voor het zomerevenement en ik pak de dozen direct in. Naast het verwerken van de bestellingen, publiceer ik het blog over de geroosterde groenten met feta en chorizo en doe ik de gebruikelijke vrijdagklussen: betalingen en voorraadoverzichten bijwerken.
Het avondeten is niet spectaculair: ik test een zak met kidneybonen chili van Hak, met rundergehakt en zilvervliesrijst. Niet verkeerd, maar m’n eigen chili is lekkerder!

De week van Riejanne 27
Niet bijzonder

Zaterdag

Na een lange boswandeling met de hond zet ik de dozen in de auto en rijd ik naar Arnhem, naar de lieve mensen van Henri Bloem. Ik mag m’n tafeltje lekker buiten in het zonnetje opbouwen – pal náást de proeftafel, waar heerlijk frisse zomerwijnen open staan vandaag. Slagerij Putman heeft dan al de hapjes gebracht die de hele dag aan de proevende klanten worden aangeboden. Ik heb een hele leuke dag – lekker gekletst met oude en nieuwe bekenden, een paar hapjes en ook een paar wijntjes geproefd. Uiteraard ga ik met een doosje wit en rosé naar huis…!
Omdat ik ’s avonds geen zin meer heb om uitgebreid te koken en ook te lui ben om wat af te halen, maak ik uiteindelijk een aardappel-rozemarijnpizza. Weinig werk, de ingrediënten heb ik altijd wel in huis (inclusief zo’n waanzinnig handige kant-en-klare pizzabodem) en zo lekker!
Oh, ja: terwijl ik het zonnetje over kookboeken stond te babbelen, is de speciale pagina over Franse vakantiekookboeken online gekomen.

De week van Riejanne 27
Deze ging mee naar huis!
De week van Riejanne 27
Aardappelpizza met Parmezaanse kaas, ui en rozemarijn

Zondag

Ik zou best een dagje helemaal vrij willen hebben en van het mooie weer willen genieten, maar dat lukt niet helemaal. Ik moet eerst wat boeken bijbestellen en een boel e-mails beantwoorden. Maar: dan ben ik al in het bos geweest voor een lange wandeling, inclusief zwempartijtje voor de hond in het meertje. Dat is een fantastische plek: het ligt midden in het bos en je kunt er dus niet met de auto komen – daardoor is het er altijd rustig én is het water kristalhelder (ook omdat er beekjes in en uit stromen). Tussendoor zet ik de kip in de marinade en bak ik bananabread (met honing en pure chocolade, mjam… recept volgt). ’s Middags maken we opnieuw een boswandeling en daarna luister en kijk ik naar een webinar over Instagram. Je weet maar nooit wat je ervan opsteekt!
’s Avonds bereid ik de citruskip met parelcouscous en broccoli (een recept uit “Citrus” dat je zeker nog op het blog zult kunnen vinden) en daarna doe ik helemaal niets meer…

De week van Riejanne 27
Bananabread
De week van Riejanne 27
Citruskip
De week van Riejanne 27
Parelcouscous met geroosterde broccoli

That’s it, folks. Aankomende week wordt opnieuw vrij rustig, maar wel met een bezoek aan een sterrenrestaurant… stay tuned!

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *