Terug uit Portland! De mini-vakantie zit erop en er wacht behoorlijk wat werk op me. Mouwen opstropen en aan de slag!

Maandag

De week begint op 12 km hoogte, in het vliegtuig terug vanuit Portland naar Amsterdam. Om kwart over 8 ’s morgens landt het toestel en ik wandel door de douane, pluk m’n koffer van de band en haal m’n auto op. Die had ik bij de valet parking achtergelaten – en nu staat-ie weer netjes voor me klaar! Ik rijd naar huis en word daar verwelkomd door een uitzinnig hondje…
Ik neem een douche, pak de koffer uit, zet de wasmachine aan en haal boodschappen – alles om bezig te blijven. Ik heb nooit veel last van jet lag, maar de truc is wel om tot vanavond goed wakker te blijven en dan op tijd te gaan slapen. Later in de middag lees ik wat kranten en publiceer ik het weekoverzicht. Ik eet wat simpele rijst met sojasaus en om 20 uur besluit ik dat het welletjes is geweest…

Dinsdag

Na een uitstekende nachtrust sta ik fit op! De dag wordt helemaal besteed aan Cook & Book: bestellingen inpakken en verzenden, blogposten voorbereiden en ik publiceer een pagina met cadeautips voor Vaderdag. ’s Avonds rommel ik een beetje in de keuken: ik bak runderreepjes, samen met de groenten uit een bamipakket. Erbij serveer ik eiernoedels en de saus van de chow fun – lekker!

week van Riejanne 23
Runderreepjes, bamigroenten, eiernoedels en die lekkere saus

Woensdag

Vandaag komt er weer een grote lading nieuwe kookboeken binnen en ik ben de hele dag bezig om er zoveel mogelijk op de site te plaatsen. Ik publiceer bovendien de blogpost over de kip piri piri en de nieuwe top 10. Aan het einde van de middag doe ik boodschappen en daarna eet ik de restjes van de noedels van gisteren op. Mijn vaste tennisafspraak gaat vandaag niet door, omdat alle banen in beslag genomen worden door de clubkampioenschappen en dat geeft mij de gelegenheid om vroeg in m’n mandje te liggen. Toch even een beetje bijslapen!

Donderdag

De hond en ik maken de gebruikelijke ochtendwandeling door het bos. We komen, zoals elke dag, grote groepen wilde zwijnen tegen, maar deze keer zien we ook iets wat minder vaak voorkomt: 2 herten! Ze zijn vrij ver weg en hebben ons niet in de gaten, dus ze blijven rustig staan en daardoor heb ik de kans van het aanblik te genieten. Geweldig!
De werkdag wordt begonnen met het publiceren van het blog over de fettuccine Alfredo met peultjes die ik vorige week in Portland maakte. Daarna ga ik verder met het plaatsen van de nieuw verschenen kookboeken en aan het einde van de middag kan ik hiervan een overzicht posten. Tussendoor komen de monteurs mijn jaloezieën plaatsen en ja… daarmee is de verbouwing dan toch écht klaar! Dat wil zeggen: qua ingehuurde krachten, want ik moet natuurlijk zelf – nog steeds – het schilderwerk afronden.
Omdat ik telkens één oog op de Comey-verklaring op CNN heb, maak ik iets simpels te eten klaar. Eenvoudig… maar Lordy, wat zijn de Sloppy Joes lekker! Die verdienen een blogpost…
Ik werk nog een paar uurtjes en sluit dan m’n laptop af. Vanavond kijk ik verder naar de ontwikkelingen op CNN en de BBC (Britse verkiezingen). Eerlijk: ik vind de ontwikkelingen in de wereld op dit moment spannender dan welke tv-serie of film dan ook.

week van Riejanne 23
Sloppy Joe

Vrijdag

Omdat de regen met bákken tegelijk uit de hemel komt, kort ik de boswandeling met de hond fors in. Ik maak het later op de dag goed met wat langere rondjes door het dorp.
Er ligt een fijne stapel bestellingen en die krijgen uiteraard prioriteit. Verder maak en publiceer ik de blogpost over de in-lelijke, maar verrukkelijke appelcake met whisky en chocola en doe ik de gebruikelijke vrijdagadministratie: voorraad bijwerken en betalingen verrichten.
’s Avonds komt een vriend op bezoek. Op zijn verzoek mag ik me ‘niet druk maken voor het eten’ en dat zal-ie weten ook: we halen patat! Maar de wijn staat uiteraard wel ijskoud klaar…

Zaterdag

Na de plensbuien van gisteren is het vandaag warm en zonnig! Heerlijk! Het hondje profiteert optimaal van m’n goede humeur, want we maken een aantal lange wandelingen.
Omdat het morgen nóg warmer wordt, duik ik vandaag de keuken in: ik bak graham crackers en kook jambayala voor het avondeten (blogs volgen!). Tussendoor pak ik alle keukenkastjes uit en daarna opnieuw weer in. Nu staat eindelijk alles op een logische plek!
’s Avonds werk ik nog heel even, maar verder is het vandaag een volstrekt relaxte dag.

week van Riejanne 23
Lunch!
week van Riejanne 23
Jambalaya

Zondag

Het wordt warm, dus het hondje en ik zijn al vroeg op pad voor de wandeling. We gaan naar de Loenermark en lopen daar zo’n anderhalf uur. Da’s lang, maar voor de rest van de dag staan er dan ook alleen korte wandelingetjes op het programma.
Het is de bedoeling om vandaag een lui dagje te hebben zonder werk, maar ik kan toch niet stilzitten. Uiteindelijk werk ik bijna de hele dag – maar dan wel lekker in de tuin met de laptop op schoot. Tussendoor trommel ik nog een panel pindakaasexperts bijeen, voor een pindakaastest. Stay tuned!
Qua eten ben ik niet lang bezig: de lekker makkelijk pizza met aardappel en rozemarijn is perfect voor zo’n zomerse dag!

week van Riejanne 23
De pindakaastest…

Nou, er gebeurde dus weinig spannends deze week. Het goede voornemen voor de komende tijd is om niet meer te werken in de weekenden en ’s avonds, maar zoals blijkt ben ik daar tot nu toe niet erg goed in. Ik vind dat het nodig is, dus…. Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *