Wie wel eens naar Amerikaanse kookprogramma’s kijkt, hoort de term vast wel eens voorbij komen: (pasta) Alfredo. Maar: wat wordt hiermee bedoeld? Ik zocht het uit toen ik in Portland was en maakte ter plaatse een heerlijke fettuccine Alfredo met peultjes en kip!

“Alfredo” is uiteindelijk simpelweg de term voor een romige saus, boordevol Parmezaanse kaas. De romigheid kan worden verkregen door gesmolten boter, room of door een bechamelsaus. Ik kookte in Portland in het appartement van m’n vrienden en daar stond een verpakking room in de koelkast. Die heb ik dus gebruikt, maar anders had ik waarschijnlijk even snel een bechamel gemaakt.
De peultjes vond ik ook in hun koelkast en dat bleek een perfecte combi te zijn! De kipfilets zijn gegaard op de barbecue (dat heb ik uitbesteed… ik kan niet met z’n enorme Weber overweg!) en zijn stevig gekruid met zout, peper en vooral heel veel gedroogde oregano.
Ik serveerde de pasta met een grote groene salade.

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 kipfilets
gedroogde oregano
200 ml slagroom
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
500 gr verse fettuccine
300 gr peultjes
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Fettuccine Alfredo met peultjes

Bereidingswijze

  • Dep de kipfilets droog en bestrooi ze aan beide kanten met (matig) zout en (ruim) peper en oregano. Bak de filets in 1-2 eetlepels olijfolie in een koekenpan gaar, of bereid ze op de barbecue (zoals wij deden).
  • Neem een klein pannetje voor de saus en verhit hierin de room. Doe er een snufje zout en peper in, en voeg ook hier wat gedroogde oregano aan toe (ongeveer 1½ theelepel). Breng de room aan de kook en laat iets inkoken. Doe uiteindelijk de geraspte Parmezaanse kaas erbij en roer goed door. Draai het vuur laag en roer af en toe.
  • Kook in de tussentijd de pasta in een grote pan licht gezouten water. De verse fettuccine had maar 3 minuten nodig, maar je kunt natuurlijk ook gedroogde pasta gebruiken (met een wat langere kooktijd). Kook de laatste 1½ minuut de peultjes mee. Giet de pasta en de peultjes af en doe ze terug in de pan.
  • Schep de roomsaus Alfredo door de pasta en serveer samen met de kipfilets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *