De stress groeit… door alle werkzaamheden rondom de verbouwing en (natuurlijk!) Cook & Book, slaag ik er totaal niet in om me met de opdracht voor de cursus Foodjournalistiek bezig te houden. Deadline is volgende week maandag – hoe ga ik dat in vredesnaam redden?

Maandag

Ik maak een prima start in de nieuwe week met lekker veel bestellingen. Er zijn vandaag geen mensen aan het werk in huis (met uitzondering van de stoffeerder, maar die is er maar een kwartiertje) en ik vind het heerlijk dat ik gewoon even m’n gang kan gaan, zonder dat spullen afgedekt zijn of ik bijna struikel over allerhande gereedschap. Als de bestellingen klaar staan, ga ik verder met de dagboek-blogpost (die ik ook publiceer). Ik vraag me nog steeds af wat er in vredesnaam zo interessant is aan mijn leventje, maar ik vind het zó leuk dat de dagboeken zo goed gelezen worden! En ik snap het eigenlijk ook wel: ik lees ze van anderen ook altijd…
Net voor ik naar Amsterdam vertrek voor de cursus Foodjournalistiek doe ik even huishoudelijk: eerst stofzuigen en daarna de nieuwe vloer dweilen. De lijm is voldoende gehard, dus dat mag nu – en morgen komen de verhuizers, dus de benedenverdieping is vandaag voor het laatst leeg.
Vanavond zijn er 2 gastsprekers die komen uitleggen hoe zij hun online-succes hebben aangepakt: Nina van Chickslovefood en Paola van Cravings in Amsterdam. Wat een leuke meiden! En voor wie denkt dat ze ‘gewoon geluk’ hebben: no way – hun succes is een kwestie van keihard werken.
Als ik thuis komt, blijkt dat eerder die avond de wasmachine kortsluiting heeft gemaakt… en m’n mooie grote Jura koffiemachine had vandaag ook al het loodje gelegd… Oh, en er lekt ook een radiator! Ik sluit de dag in mineur af. Wanneer gaat het nu eens méézitten?
Inslaap-CD: Michael Kiwanuka – Home again

De week van Riejanne 17 2017

Dinsdag

Vroeg uit de veren! Vandaag komen de verhuizers! De laatste spullen gaan na het ontbijt uit de woonkamer en daarna loop ik al vroeg met Djeco in het bos. Als we terug zijn, spring ik op de fiets naar de supermarkt: nu m’n Jura overleden is, moet ik even tijdelijk het (eveneens lekkende) Senseo-apparaat gebruiken. Ik denk dat de verhuizers het wel kunnen waarderen als er dan ook Senseo-pads in huis zijn.
Net vóór de verhuizers arriveren, pak ik de bestellingen in – en bestellingen die daarna binnenkomen pak ik (met enig kunst- en vliegwerk) gedurende de dag in. Ik sta continu paraat om vragen te beantwoorden en aan te geven wáár m’n spulletjes moeten worden neergezet. Aan het einde van de dag staat alles binnen (maar nog niet op z’n plek) en zijn er weer oneindig veel dozen om uit te pakken.
Ik maak een snelle pasta: verse tortellini met hamvulling (uit het koelvak in de supermarkt) in een spinazie-tomatensaus (ook bekend als: passata met een zak verse spinazie erin, op smaak gemaakt met gedroogde Italiaanse kruiden, zout en peper). Daarna: dozen uitpakken!
Inslaap-CD: –

Woensdag

In de ochtend is het een gaan en komen van mensen: de bezorger van de ingekochte boeken, de bezorger van de eettafelstoelen (zelf in elkaar zetten… dat wordt weer een uitdaging) en de monteur voor de wasmachine. Helaas geen bouwvakkers of schilders: ze komen volgende week.
Ik heb een flinke kluif aan de nieuw verschenen kookboeken en ik krijg ze niet allemaal op de site vandaag. Uiteraard zorg ik er wel voor dat de nieuwe top 10 online staat. Aan het einde van de middag haal ik wat boodschappen (en kom doorweekt thuis – met dank aan een regen-/sneeuwbui), maar het avondeten is simpel: een omelet met groenten. De fijngesneden groenten komen rechtstreeks uit een zakje (fijne soepgroenten) en de geklutste eieren maak ik wat pittiger door er een eetlepel groene currypasta toe te voegen (de currypasta had ik nog over van dit recept).
Er worden nog wat dozen uitgepakt, maar helaas niet zo veel als ik zou willen… en ’s avonds vertrek ik naar de tennisbaan. Het is weken geleden dat ik voor het laatste getennist heb en ik heb het vaste voornemen om vanaf nu weer braaf elke week te gaan.
Inslaap-CD: Gregory Porter – Take me to the alley

De week van Riejanne 17 2017

Donderdag

Koningsdag! Ik werk een paar uurtjes, zodat ik uiteindelijk toch een overzicht van de nieuwe boeken kan publiceren. Daarna ga ik aan de slag met de verhuisdozen en aan het einde van de middag ben ik een heel eind opgeschoten. Daar ben ik blij mee: morgen doe ik de (hopelijk) laatste dozen en dan heb ik de ruimte om wat te gaan schuiven met de meubels.
Het avondeten is een oude bekende: pad thai. Niet moeilijk, beetje snijwerk en zó lekker!
Na het eten telefoneer ik uitgebreid met vriendinnetje M. in Portland (Oregon, USA) en daarna maak ik de BTW-aangifte klaar.
Inslaap-CD: Crowded House – Recurring dream

De week van Riejanne 17 2017

Vrijdag

Ik verwacht vandaag geen schilders of bouwvakkers en dus kan ik vrijwel de hele dag besteden aan het uitpakken van de dozen (uiteraard maak ik tussendoor wel de bestellingen van Cook & Book klaar). Ik heb een grote stellingkast besteld (om de rondslingerende dozen met boeken een plekje te geven) en deze wordt als bouwpakket afgeleverd. Voorlopig heb ik er even geen tijd voor, de woonkamer gaat voor!
Als ik aan het begin van de middag de wasdroger wil gebruiken (deze is dinsdag weer uit de opslag gekomen en sindsdien nog niet gebruikt) en ik de stekker in het stopcontact steekt, klinkt er een harde ‘PANG’! Kortsluiting… maar op een totaal andere plek dan eerder de wasmachine. Hier is sprake van een oud apparaat dat de verhuizing simpelweg niet heeft overleefd. Ik word er een beetje moedeloos van.
Voor het avondeten stoof ik kippendijen en maak ik bulgur met ras-el-hanout, komkommer, paprika en feta. Simpel en smakelijk!
Het was de bedoeling om vanavond eindelijk het interview met bakker Tom van Otterloo te gaan uitwerken, maar ik ben nog lang bezig met allerlei dingen in huis. Uiteindelijk capituleer ik en stuur ik een email naar de cursusbegeleidster met de vraag of ik de opdracht (eventueel) wat later mag inleveren. Ik krijg het allemaal niet voor elkaar.
Inslaap-CD: –

De week van Riejanne 17 2017

Zaterdag

Als ik wakker word zie ik dat er gisteravond ook al antwoord is gekomen van de cursusbegeleidster. Het uitstel is ok en ik haal opgelucht adem. Ik ga nog steeds proberen om de deadline te halen (maandagochtend), maar de wetenschap dat ik een weekje extra tijd heb gekregen is zalig!
Na het ontbijt en de ochtendwandeling stap ik in de auto – met een missie. En die missie slaagt! Ik kom naar huis met een nieuw koffieapparaat en met de bevestiging dat m’n nieuwe wasdroger volgende week wordt afgeleverd. Het was een dure ochtend…
Er staan nog een aantal dozen in de woonkamer die uiteindelijk naar boven moeten, maar dat kan pas als ik daar ruimte heb. Daarom ga ik ’s middags daar aan de slag en – fijn! – ik schiet goed op. Ik zie het helemaal zitten en begin met groot enthousiasme aan het in elkaar zetten van de eetkamerstoelen. Guess what… het lukt niet… Ik snap er niks van! Ik ben weliswaar bepaald geen technisch genie, maar IKEA-bouwsets krijg ik altijd in een handomdraai in elkaar. Maar nu…
Er is maar één oplossing: drank. En met een wijntje binnen handbereik maak ik een pizza met aardappel, lente-ui en rozemarijn. Heel fijn… altijd een redder in nood.
Mijn zaterdagavond is ronduit opwindend: op de bank met hond en laptop. En ja, éindelijk begonnen met de interviewopdracht!
Inslaap-CD: George Ezra – Wanted on voyage

De week van Riejanne 17 2017

Zondag

Na het ontbijt maak ik een lange wandeling met de hond bij de Loenense watervallen. Daarna is het tijd voor het volgende zelf-montage-avontuur… en ik ben gespannen of het deze keer wèl goed gaat. Het gaat om een grote stellingkast die in de nieuwe bijkeuken komt te staan. In deze kast komen alle dozen met boeken te staan die de afgelopen maanden in de woonkamer en de hal hebben gezworven. Het is een flinke klus, maar het lukt! Ik ben zo trots als een pauw en m’n humeur klaart nog meer op als ik de dozen op de stellingen kan leggen en m’n omgeving zienderogen opgeruimder wordt!
In de loop van de middag ga ik naar m’n zus, die vandaag jarig is. Hoewel het niet de bedoeling was, blijf ik uiteindelijk nog soep eten (courgettesoep met gerookte zalm, je begrijpt nu waarom ik geen haast had). Bij thuiskomst ga ik lampen en schilderijen verzamelen. Morgen komt de klusjesman om al deze kleine taken in één keer af te wikkelen. De week wordt in stijl afgesloten: ik werk nog even verder aan het Foodjournalistiek-interview!
Inslaap-CD: Split Enz – Spellbound

Ik hoop dat volgende week de laatste werkzaamheden (door aannemer, schilder en loodgieter) zullen worden uitgevoerd en daarmee de verbouwing officieel klaar is. De weken daarna zal ik nog steeds bezig zijn met mijn eigen verfprojecten, maar dat kan in m’n eigen tempo (maar ik ben niet van plan om hier een maandenlange hobby van te maken). Bovendien: volgende week moet ik de interviewopdracht afmaken en inleveren. Doorwerken, dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *