Deze week kampeer ik in m’n eigen huis: geen keuken, geen warm water beneden en voor de koelkast moet ik naar de garage wandelen. Oh, en stof. Overal. Maar: er zit duidelijk vooruitgang in!

Maandag

Na een extreem stoffig weekend, ben ik blij vandaag weer in de relatief schone omgeving van de werkkamer / slaapkamer te mogen zitten. Ik maak eerst alle bestellingen van het weekend klaar en ga dan verder met een aantal blogposten. Ik heb nog net wat tijd over voor ik weg moet naar Amsterdam en daar wil ik zo efficiënt mogelijk gebruik van maken. Deze week móet er een aantal blogs online, dus ik bereid al het één en ander voor en jawel: het recept van de groene curry wordt eindelijk gepost!
Rond 17 uur ben ik weer bij ‘The Pool’ en ik eet er een hamburger voor de cursus Foodjournalistiek begint. Het eerste deel van de avond wordt verzorgd door Valentine de Jong van HelloSparkle (onderdeel van AdFactor) en zij vertelt hoe zij (grote) bloggers ondersteunen met betaalde campagnes. Aan de geïnteresseerde reacties om me heen merk ik dat veel cursisten erop gebrand zijn geld te verdienen met hun blog. Ik kijk daar wat anders tegenaan: voor mij is dit blog een ondersteuning voor de webshop. Ik verdien er dus wel aan, maar dat is niet via een campagne voor een fabrikant. Maar: alles wat met bloggen te maken heeft vind ik fascinerend, dus ik luister geboeid.
Na de pauze krijgt Stasja Kapitonov het woord. Stasja werkt voor ELLE Eten en is met name actief voor hun online magazine. Zij gaat vanavond dieper in op SEO (Search Engine Optimization), ofwel: hoe komt mijn artikel zo hoog mogelijk (de eerste pagina is heilig) te staan op Google? Ik ben zeker geen expert, maar weet inmiddels best iets over SEO. Een deel van de presentatie is dus bekende stof, maar ik hoor ook nieuwe dingen die ik zeker ga uitproberen.
Voor de autorit naar huis heb ik een minireep Tony Chocolonely (karamel-zeezout) klaarliggen. Het plan is om daar de hele reis (ruim een uur) mee te doen, maar helaas: hij is al op vóór ik Amsterdam uit ben.
Inslaap-CD: George Ezra – Wanted on voyage

De week van Riejanne 14 2017

Dinsdag

Vandaag is de stukadoor bezig met de muren van de keuken en ik zit vooral veel achter m’n laptop. Natuurlijk besteed ik eerst m’n aandacht aan de bestellingen, maar daarna ga ik een webartikel schrijven over de culinaire wandeling in Rotterdam van een paar weken geleden. Dit webartikel is een opdracht voor de cursus en het moet binnen 24 uur na de lezing over SEO geschreven en ingeleverd worden. Ik ga er even lekker voor zitten, schrijf het artikel, schaaf er vervolgens aan alle kanten aan en verstuur het direct. Mooi: ruim op tijd ingeleverd!
Het artikel bevat maar 300 woorden, dus daarin kan ik niet de hele wandeling beschrijven. Voor de opdracht heb ik me dan ook op één aspect geconcentreerd, maar nu bouw ik het artikel om naar een lange blogpost. Ik baal er van dat ik niet meer (en betere) foto’s heb genomen, maar goed: dat kan ik nu niet meer veranderen. De blogpost is zo goed als klaar en kan waarschijnlijk later deze week worden geplaatst.
Daarna ga ik door met nog een andere post: “De week van Riejanne”. Dit doe ik nu een paar maanden en gelukkig slaag ik er elke keer in om het op maandag of dinsdag te plaatsen. Soms vergeet ik foto’s te maken, maar meestal schrijf ik wel braaf elke ochtend een stukje over de vorige dag. Vandaag online: De week van Riejanne 13 / 2017!
’s Avonds eet ik shoarma met veel knoflooksaus en daarna ben ik nog een paar uurtjes zoet met m’n nieuwe hobby: behang afkrabben.
Inslaap-CD: Gregory Porter – Take me to the alley

De week van Riejanne 14 2017

Woensdag

Vandaag worden zoals gebruikelijk de door mij bestelde boeken bezorgd en ga ik aan de slag met het publiceren van de nieuw verschenen titels. Op woensdag post ik eigenlijk nooit een blog, maar wel altijd de top 10 (categorie Eten & Drinken, elke woensdag gepubliceerd door het CPNB). Met die top 10 heb ik af en toe zo m’n problemen: probeer maar eens wat origineels te zeggen over een lijst die grotendeels muurvast staat. Na de Rens Kroes-overheersing hebben we nu de Fajah Lourens-dominantie: al maandenlang op nr. 1 en nr. 2 te vinden. Reuze knap, maar een beetje afwisseling zou fijn zijn…
’s Avonds eet ik een caeser salad (maaltijdsalade van de supermarkt) en ga ik – na veel twijfelen – tennissen. Ik zou er verstandiger aan doen om op een trap te klimmen en behang af te krabben, maar ik besluit dat een beetje frisse buitenlucht beter voor me is.
Inslaap-CD: –

Donderdag

Veel bestellingen vandaag, dus daar ben ik een groot deel van de dag mee in de weer. Verder maak ik een overzicht van de nieuw verschenen boeken – dit doe ik elke donderdag (of vrijdag, als het er veel zijn). Aan het einde van de middag rijd ik – via het postkantoor – naar Arnhem, waar ik met vriendinnetje Kyonne heb afgesproken.
We wandelen naar het ‘Frites Atelier’ van Sergio Herman en eten friet met Vlaams stoofvlees. Heerlijk patatje, heerlijk stoofvlees – maar of het die forse prijs rechtvaardigt? Hoe dan ook, het smaakt allemaal erg goed en het is gezellig – dus wat mij betreft elke cent waard.
Hierna ga ik relaxen in de stoel bij de kapper en volgens mij heb ik in weken niet zo lang stil gezeten. Ik voel me bijna schuldig (ik had ook aan de slag kunnen gaan), maar besluit m’n ogen dicht te doen en er van te genieten…
Inslaap-CD: Crowded House – Recurring dreams

De week van Riejanne 14 2017
Patatjes met stoofvlees

Vrijdag

Vandaag maak ik de blogpost over de culinaire wandeling in Rotterdam af en zet deze online. Vervolgens ga ik door met het voorbereiden van een speciale pagina over boeken voor het paasontbijt en -brunch. De rest van de dag ben ik bezig met allerlei kleine dingetjes (betalingen, facturen, planning bijwerken) – tot midden op de middag de stroom eraf gaat omdat er een nieuwe meterkast wordt geplaatst.
’s Avonds komt een vriendinnetje helpen met het afkrabben van het behang in de woonkamer en we schieten geweldig goed op. Het avondeten bestaat uit een maaltijdsalade met geitenkaas en appel. Als het te donker wordt om nog goed te kunnen zien wat we doen, stoppen we met het geklus en gaan we aan de wijn. Très chique: uit plastic bekertjes.
Inslaap-CD: Ed Sheeran – X (Multiply)

Zaterdag

Omdat we gisteravond zoveel gedaan hebben, begin ik heel relaxed aan m’n weekend. Ik weet zeker dat ik het resterende behang er makkelijk zelf af krijg en dus neem ik uitgebreid de tijd voor een boswandeling met de hond. Daarna ga ik aan de slag (nadat ik de grondwerkers die de bestrating weer herstellen een kop koffie heb gegeven) en aan het einde van de middag is de muur van de woonkamer SCHOON! Tussendoor plaats ik de paasontbijt-pagina. Helemaal blij met mezelf ga ik daarna nog stofzuigen. Da’s vrij zinloos, maar ik wil het nu eindelijk eens een beetje schoon hebben – al is het maar voor één avond.
Als avondeten heb ik een magnetronmaaltijd: andijviestamppot met jus en een bal gehakt. En weet je wat: dat smaakt me heel goed! De avond breng ik door op de bank met een fles wijn en achterstallige afleveringen van ‘Real Housewives of New York’.
Inslaap-CD: –

De week van Riejanne 14 2017
Niet erg aantrekkelijk, maar het smaakte verrassend goed!

Zondag

Het is prachtig weer en ik profiteer er maximaal van door lekker veel en lang te wandelen met de hond (de kleine snuffel is aan het einde van de dag behoorlijk bekaf). Het is verleidelijk om er een lekker luierdagje in de zon van de te maken, maar daarvoor is toch echt geen ruimte in de planning. Ik ga maar weer eens behang afkrabben: deze keer in de gang. Ik liep al een tijdje met het plan om één muur in gang ook te gaan schilderen, maar ik wist niet zeker of ik dat nog kon redden vóór de nieuwe vloer zou komen. Nu lukt het echter tóch! Aan het einde van de middag is de muur kaal en ga ik even een half uurtje in het zonnetje een tijdschrift lezen. Daarna toch weer terug naar binnen: ik ga met stickerverwijderaar de lijmresten van het afplaktape op een raam te lijf.
’s Avonds is er patat en trio met satésaus en kijk ik opgenomen afleveringen van Donna Hay’s ‘Basic to brilliance’.
Inslaap-CD: –

De week van Riejanne 14 2017
En nóg een patatje!

Ik ben heel blij dat ik het heb gered om de woonkamer (en gang!) behangloos te krijgen. Dit betekent dat volgende week maandag de schilders aan de slag kunnen. Bovendien: dan komt ook de nieuwe keuken! Bijkomend voordeel daarvan is dat ik dan weer koud én warm stromend water heb en een koelkast waarvoor ik niet naar buiten hoef. Wat een heerlijk vooruitzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *